Debut singlen “Love & Fear” er et håb om, at pandemien har gjort os mere modige som mennesker og samfund

0
619
Foto: Asia Werbel

Debut singlen “Love & Fear” af AnSoFi er en følelsesladet trip-hop klaverballade, som vil have os til at undersøge forholdet mellem kærlighed og frygt i vores post-pandemiske virkelighed. Har tiden i pandemiens jerngreb gjort os mere modige til at se vores frygt i øjnene?

Mørke klaver akkorder og rytmiske trip-hop mellemspil akkompagneres af en følelsesladet og gennembrydende vocal på “Love & Fear”, som har en håbefuld præmis: “love will keep us together, if fear doesn’t tear us apart”. Sangen placerer sig i et neo-klassisk lydlandskab og trækker associationer til artister som Agnes Obel, Ane Brun og Massive Attack.

“Love & Fear” blev født ud af en følelse af, at vi som samfund var nået til et bristepunkt på mange områder, da pandemien indtraf. Det var som om, verden holdt vejret. Midt I kaos sorg og usikkerhed opstod der pludselig et større behov for fokus – som en slags fikspunkt, man kunne holde sig til imens alting vaklede.

2020 blev et år fuld af tab, sorg, uvished og frygt, der begrænsede vores fysiske rum og sociale udfoldelser. Men mørket førte også noget andet med sig. Pandemien blev en linse igennem hvilken vi pludselig blev i stand til at se klart igennem uhensigtsmæssige og frygt-baserede strukturer og forældede normer, som truer verdens overlevelse og kærligheden. Som en trykkoger for uundgåelige sandheder og insisterende forandringstrang, blev 2020 på mange måder et afsæt for et større mod til at se os selv, vores frygt og hinanden i øjnene.

“Jeg så dette reflekteret i mit eget liv. Jeg havde arbejdet på mit solo projekt i næsten 4-5 år uden at udgive noget musik. Jeg følte mig fastlåst. Nedlukningen blev for mig en slags “sandhedens time”, som tvang mig til at finde ud af, hvad det var der holdt mig tilbage og til at gøre tingene på en ny måde. Jeg begyndte at omfavne min frygt i den kreative proces ved rent fysisk at gøre plads til den, give den et navn og en stol ved siden af klaveret.”, fortæller AnSoFi.

“Jeg begyndte også at indspille klaver og vokal samtidig som liveoptagelser for bedre at kunne give mig hen til musikken og fjerne noget af den selvbevidsthed eller overtænkning der kan snige sig ind i den kreative proces. Endelig besluttede jeg mig for selv at at indspille, producere og mixe min musik. Det er en fortsat lektie i at stole på sin egen mavefornemmelse og intuition. Lige så stille begyndte mange af de sange, jeg havde kæmpet med at færdiggøre så længe, at tage form.”, fortsætter hun.

“Love & Fear” repræsenterer en vision af håb om at pandemien har gjort os mennesker mere modige. Modige nok til at se os selv og vores frygt i øjnene, til at revurdere og til at antage en ny og mere kærlig form, hvor der er mere plads til samhørighed, medmenneskelighed, retfærdighed, sandhed og værdighed.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here