GODTFOLKET – “Strandet”

0
491

Eftertanke og refleksioner om tiden efter kernefamilien, når børnene flytter hjemmefra og livet pludselig igen står åbent. Det er tema et på GODTFOLKETS nye single “Strandet” der udkommer den 6. januar.

GODTFOLKET er dansk popmusik til fingerspidserne med masser af rytme, vellyd og poesi. Arkitekten bag GODTFOLKET er Lasse Kjærulf Andersen, der er sanger, sangskriver, guitarist og primusmotor i bandet. Men bandet fungerer som et slags kollektiv, hvor venskab, familiebånd og musik går hånd i hånd. 

Flere af bandmedlemmerne har spillet sammen i forskellige konstellationer i op mod 25 år og nye unge kræfter er kommet til: Lasses søn Lauge Kjærulf Andersen (22), der også spiller trommer i det prisvindende og storhittende band BLÆST, og nevøen Benjamin Kjærulf Sommer (19). Begge bidrager de med nye perspektiver og friske øjne og ører til nye måder at gøre tingene på. Det giver dynamik og fremdrift i musikken og hos GODTFOLKET.

Livet efter kernefamilien 

Når livet i kernefamilien ændrer sig, er det tid til eftertanke, tilbageblik og refleksion, men også til at nye døre åbnes og en ny fase i livet kan tage sin begyndelse. Det er et af omdrejningspunkterne på nummeret ”Strandet”. Pludselig er der tid. Pludselig er der plads. Pludselig er der tomt. På nummeret ”Strandet” tager Lasse Kjærulf Andersen livtag med tomheden og rastløsheden, der melder sig, når børnene flyver fra reden.

”Sangen er et lidt vemodigt komma i et langt liv med far, mor og børn. Men den rummer også et håb om at kunne se fremad og se mulighederne fremfor at blive i sorgen over forandringen. Man holder jo aldrig op med at være forældre for sine børn, selvom de bliver voksne,” siger Lasse Kjærulf.

GODTFOLKETS tidligere singler har fået airplay på DR og lokalradioer landet over samt playlisteplacering på Spotifys lister: “Det´ dansk. Det´ hyggeligt” og “Dansk indie & alt.” samt Bands of Tomorrows “Uimodståelige”.

Den 20. januar udkommer GODTFOLKETS album ”Under din himmel” på alle streamingtjenester.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here