Den episke metal-trio OFFERNAT udgiver selvbetitlet debut-EP

0
663
Foto: Michell Smedegaard Boysen

Offernat er en ny københavnsk metal-trio dannet i starten af 2020. Efter lidt mere end et år i skyggen af en lockdown og en ikke-eksisterende livescene udsender bandet sin selvbetitlede 4-sangs EP i dag.

EP’en er indspillet i efteråret 2020 i Black Tornado Studios i samarbejde med Simon Sonne Andersen (Orm, Taphos), der har sørget for at indfange bandets rå live-energi, og amerikanske Brad Boatright (Nails, Touché Amore) har masteret.

I et samarbejde mellem musikere fra vidt forskellige baggrunde, er Offernat  en kreativ heksekedel, hvor soniske landskaber udforskes i en nysgerrig og eksperimenterende afsøgen, og det mest voldsomme og dissonante spilles op mod simple melodiske linjer og sørgmodige harmonier. Stilistisk trækkes der både tråde til bl.a. hardcore, black metal, progressiv metal og post metal, alt sammen i en overvejende mørk og dyster ramme.

Naturen står som et underliggende tema gennem både musik og tekst hos Offernat. Som det sted man drages mod, for at komme væk fra hverdagens kaos, som en mulighed for at finde ro og søge indad. Som billeder på sindstilstande, ildens rasen, kulden der skærer gennem sindets dybeste afkroge, nattens befriende, evige stilhed.

Men naturen er også truet i dag, og sammen med den muligheden for at finde ro. Undertrykkende og magtsyge stemmer udnytter både natur og mennesker for egen vinding. Musikken og teksterne udgør et oprør mod det, mod alle de strukturer og systemer der holder natur og mennesker nede og adskilt.

Offernat retter både sin stemme mod det indre og det ydre: udad mod verden i et desperat forsøg på at råbe de dystopiske virkeligheder vi lever i op, et aktivistisk skrig fra skyggerne af verdens mørke afkroge – men også indad mod ensomheden, isolationen, for at tage afstand fra verden for at kunne konfrontere sig selv.

I Offernat er der således et rituelt aspekt. En Offernat er tilstanden, hvor man fjerner sig fra det rent menneskelige og omfavner naturen, det primale, den altomsluttende væren og bevidsthed, som vi alle er en del af. Netop dette kan man gøre i musikken, ved at spille den, ved at opleve den. Man træder ind i et rum og giver slip – ofrer sig selv og bliver hel igen.

OFFERNAT er:

Vokal, guitar: Anders Kargaard Bork
Vokal, trommer, percussion: Jonas Bangstrup
Vokal, bas, piano: William Frøland

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here