Nyt album fra Skifting

0
1344

“Rockmusik handlede engang om frihed, men er det stadig tilfældet? Tvillingepladerne Lyset fra Stammen, og nu Skyggemarker, er drømmespejle der handler om at gå igennem tiden på denne her planet” – citat Uffe Ejlerskov (Skiftings sangskriver)

Underklang Records har lagt øret mod jorden og lyttet. Og pludselig, som var de sprunget ud af en parallel dimension hvor dansk rockmusik stadig havde betydning, står bandet Skifting klar med pladen Skyggemarker. Pladen skal forstås som en fortsættelse, og afslutning, på et samlet udtryk hvor EP Lyset fra Stammen og albummet Skyggemarker står som isolerede værker der har en besnærende sonisk, lyrisk, grafisk og universel sammenhæng. Albummet Skyggemarker udsendes på Underklang Records d. 28/3 2020 på både kassettebånd, vinyl og digitalt.

Albummet blev indspillet i Ørslev Studierne – i det man ifølge menneskehedens ret fejlagtige tidsberegningsmodel – kalder efteråret 2019. Lydene er skabt af 4 mænd der har droppet den mentale årgangsfodbold der adskiller generationer. I stedet har de fusioneret musikalitet, energi og erfaring i den spænding der opstår når 2 mænd i tyverne skaber musik sammen med 2 mænd i halvtredserne.

Med stilsikkert greb suger Skifting lytteren ind i malstrøm hvor der skabes et stærkt internationalt lydbillede med inspirationer fra psych, garage/spacerock kombineret med elementer fra shoegazeuniverset. Uffe Ejlerskovs lyrik og vokal slynger sig tæt op ad de phaser ramte fuzz-guitarer der tilsammen skaber grundlaget for lange transcenderende flyveture ind og ud af bevidstheden. Underklang Records har haft svært ved at finde bands der lyder præcist som Skifting, men forgængeren ”Lyset fra Stammen” blev i anmeldelser og omtale i den psykedeliske undergrund i ind og udland kædet sammen med navne som Spids Nøgenhat, Bevis Frond, Vibravoid, og Dragontears.

Skyggemarkers første single, Se Der Går Hun, er en tung, shoegaze/drone inspireret kærlighedssang der svæver sig ind og ud i en balancering af fascination, længsel, kærlighed, trofasthed og kosmisk enegang. Sonisk formår nummeret at kombinere det følsomme og voldsomme og viser også at Skifting har maksimal effekt, hvis man tillader sig selv at dykke ned til det sted hvor tekster og sonisk udtryk, skaber åbne historier om hvad det vil sige at være levende væsner i verden.

Som en anmeldelse fra det italienske perkele.it skrev så anbefales Skifting til dem der ”… stadig tror på den helbredende og historiefortællende kraft der strømmer fra den psykedeliske rock” – hvilket i den grad manifesterer sig på singles B-side, Min Engel…

Det vil selvfølgelig være muligt at finde Skifting på en lang række af koncerter og festivaler hen over hele landet i løbet af 2020.

Medlemmer

Uffe Ejlerskov – Tekstforfatter, sangskriver, vokal, guitar
Ask Ejlerskov – Guitar
Hans Windeløv – Bas
Emil Deleuran – Trommer og percussion
Feat. Kasper Meilvang Fjord – Synth
Mixet af Uffe Ejlerskov
Produceret af Uffe Ejlerskov og Kasper Meilvang Fjord
Grafisk design af Therese Buch-Andersen

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here