“Dying A Little”

0
673

NASH’ debut single “Dying A Little”, er indspillet hos superguitaristen og produceren Søren Jacobsen (Backseat, Poul Krebs, Henning Stærk, Sing Sing Sing m.fl.). Singlen udkommer på Jacobsens label EdderPop fredag d. 14. maj 2021.

Americana-trioen NASH består af sangerinderne Anja Følleslev, Camilla Albers & Lise Haavik.

Camilla Albers, har tidligere udsendt et par cd’er i eget navn, men har længe haft lysten til at starte et country/americana band. Som barn lyttede hun meget til Dolly Parton, Linda Ronstadt og Emmylou Harris’ triosamarbejde, og elskede treklangen i stemmerne. Willie Nelsons sangskrivning fangede også Camillas opmærksomhed. Da hun blev inviteret i studiet for at synge kor på det fynske 60’er orkester The Spacemakers seneste plade, mødte hun Lise Haavik. 

“Vores stemmer klingede helt fantastisk sammen. Jeg blev så begejstret, at det bare fløj ud af mig, om hun ikke ville være med til at danne et band”, fortæller Camilla.

Lise Haavik faldt for alvor for countrymusikken i forbindelse med, at hun blev booket til at lave et show med en country artist for 15 år siden. Lise kunne også høre hvor godt hendes og Camillas stemmer lød sammen. Hun sagde straks ja. Norskfødte Lise kommer fra en meget musikalsk familie. Hun har, efter sin danske Grand Prix sejr, været meget aktiv på livescenen, udgivet tre soloalbums, samt været gæstesolist på utallige indspilninger og tv-shows.

Camilla Albers har sunget hele livet både som korsanger og som soloartist, ligesom hun med succes har deltaget i sangkonkurrencer i både Danmark og Sverige. Hun er en dygtig og produktiv sangskriver, der har deltaget i en del sangskrivercamps på både dansk og tysk jord. På et DJBFA-kursus i Tyskland for danske og tyske sangskrivere og producere, kom hun blandt andet til at arbejde sammen med en anden fynbo – Anja Følleslev.

“Selvom vi egentlig skulle skrive sange til tyske schlagerartister, kom vi alligevel til at skrive et Americana-inspireret nummer. Jeg sad bare og klimprede på guitaren, og så begyndte Camilla at synge ovenpå, og pludselig havde vi en sang”, fortæller Anja.

Camilla var ikke i tvivl om, at det nummer skulle med på repertoiret i hende og Lises nye band, og da Anja er en virkelig dygtig sangerinde, der samtidig også har et varmt hjerte for country/americana, blev de enige om at mødes hjemme i Danmark. Nu var musikkollektivet NASH en realitet.

Første single “Dying A Little” er faktisk det nummer, der blev til på den tyske schlagercamp en meget sen nattetime.

Anja Følleslev har elsket country/americana musik siden hun var helt ung, og der har altid været mange country, folk og roots-sange på repertoiret, når hun har optrådt sammen med sin tvillingesøster i bandet Strawberry Blonde. I 2016 var de to søstre på en anden sangskrivningscamp, hvor formålet var at skrive nye sange med sangskrivere fra Nashville. Her var Søren Jacobsen med som producer. Han blev så begejstret for et par af de numre, de skrev sammen, at han tog dem med til sin “Backseat partner in crime”, Ivan Pedersen og deres fælles projekt Sing Sing Sing.

Det var derfor naturligt at teame op med Søren, der har produceret trioens første EP.
NASH har de gode melodier, de fortællende tekster og flotte harmonier i fokus, og de tre sangerinder skiftes til at være i front. Siden deres første møde, har de arbejdet intensivt med at skrive nye sange, og det er nogle af dem, der kommer med på den nye EP. 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here