Ellis May udsender singlen “ESC” og varmer op til album-release

0
1061

“ESC” er det tredje single-udspil fra Ellis May dette år. Nummeret handler om at behandle sit heartbreak med eskapisme og – i forbindelse med det kommende Medicine-album – er det den ting, der gør at vi har det bedre for en kort stund, der ender med at ødelægge os.

Ellis May er aliasset for musikeren og produceren Sophia Maj. Hendes springbræt til at blive producer har været igennem en uddannelse på Den Danske Filmskole, hvor hun studerede sounddesign. Efter at have arbejdet med lyd og musik til spillefilm fokuserer hun nu på at producere musik, hvor hun inddrager sin tekniske snilde og cinematiske lydbilleder.

Hun debuterede i 2017 med de klaver-redigerede/trommemaskine-baserede singler “Old Love”, “Surrender” og “Father”, hvilket medførte meget international opmærksomhed. Hendes kritikerroste debut EP The Distance fra 2019 var mere domineret af guitarer og synths, og titelsinglen blev blandt andet valgt som “Song Of The Day” på den Seattle-baserede radiostation KEXP. Ellis May er derfor en del af Danmarks USA-satsning 2018-2020, administreret af Kulturstyrelsen.

Imens Ellis May arbejder på sit debut album Medicine (udkommer i januar 2021), et album om at genfinde sit sande jeg, er hun også ved at opbygge et fundament for sine ekspressive udfoldelser. Disse kredser om hendes signatur trademark: at transformere mørke stemninger til smukke, soniske oplevelser – nu i en behagelig elektropop-setting, der virkelig frembringer hendes talent såvel som hendes legesyge persona.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here