En “equality statement sang” feat. Annika Aakjær og Jeanett Albeck

0
1045

26. februar 2021 udkom Nana Jacobi’s album MAGNET SKY. Albummets fokus-track er en følelsesfuld, elektronisk pop-ballade, featuring Annika Aakjær og Jeanett Albeck, som leverer nogle af deres måske mest inderlige vokalpræstationer til dato.

De tre store stemmer omfavnes i sangen af pulserende lag af drømmende korstemmer, og nummeret drives stoisk fremad af en slæbende synth-bas, og et minimalistisk, næsten James Blake’sk beat.

Nana fortæller: “Sangen forholder sig, på en kærlig måde, til det skred der sker netop i denne tid, når det kommer til temaer om køn, og værdier der knytter sig til køn. Mange kvaliteter, som traditionelt set har været forbundet med ‘det feminine’ har tidligere været betragtet som svagheder. Vi har haft en kultur som belønner dominerende, barsk adfærd, og hvor der lægges låg på det følsomme. “Ret ryggen!” “Be a man!” “Tough’en up!”, har mange drenge fået at vide, for at kunne blive “rigtige mænd”. Nu er alle køn ved at lære at vi godt kan være stærke og følsomme på samme tid. At vi alle kan være stærke og holde vores hjerte blødt. Det skal vi huske når vi taler sammen om emner som køn og diversitet, for det forvandler sig hurtigt til formålsløs mudderkastning, og ikke reel dialog”

Sangen kommer også med et budskab, som alle tre artister brænder inderligt for, nemlig lighed mellem mennesker, både når det gælder køn, etnicitet, seksualitet, alder o.lign. Budskabet manifesteres i en musikvideo, som består af utallige videobidder, indsendt af folk fra hele Danmark, på en opfordring fra Nana Jacobi via sociale medier. Folk har filmet sig selv mime sangen, mens de fortolker sangen på en måde de selv har ønsket. Blandt den store mængde frivillige deltagere fra nær og fjern, vil man kunne spotte kendte ansigter, som f.eks SoMe stjernen Stine Sara Tourette, DR doku-darling Ida Rud (fra “Tykke Ida”) og skuespiller Birgitte Raaberg (Frøken Himmelblå m.m), flere musikere, samt naturligvis de tre artister selv.

Musikvideoen udkommer på Den Internationale Kvindedag 8. marts 2021.

2020 har på så mange planer været et udfordrende og vanvittigt år. Vi har haft corona-situationen der ændrede verden, og vendte op og ned på alt, et nervepirrende amerikansk valg, et voldsomt Black Lives Matter oprør, og en stor intens metoo bølge i Danmark. Oven på sådan et år føles det vigtigt at komme ud med et stærkt, positivt og kollektivt kæmpe-statement om at stå ved den man er, at rumme hinandens forskelligheder, og at holde sit hjerte blødt, no matter what.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here