“The Hunt”

0
912

I en serie af dobbelt-singler slipper Vild Smith det indre såvel som det ydre bæst løs, der kickstartede med singlen ”Ude?” og kulminerer med albummet ”The Hunt”.

Trioen, der består af Esben Iversen og brødrene Moses og Daniel Jensen, havde faktisk lavet et helt album klar til udgivelse i 2020, men på én af de sidste indspilningsture var det som om at de fik en åbenbaring. De udtaler:

“Det var en af de magiske dage hvor alt bare gik op i en højere enhed, og hvor vi fik lavet fire numre på en aften. Ét af de numre var singlen ”Woozy” som ikke lød som noget vi havde lavet før, men bare fremstod helt knivskarpt og der stod det krystalklart for os at vi havde fat i noget helt særligt”.

Efter den nærmest guddommelige oplevelse var drengene alle enige om, at de måtte udforske det nye univers der var dukket op, og derfor valgte de at skrotte det album de havde arbejdet på i to år, for at fokusere på at lave et helt nyt helstøbt værk med udgangspunkt i den nye lyd. 

Det vides ikke om det skyldes Corona-kuller, men hurtigt stak deres kreativitet og fantasi af med dem, som blandt andet manifisterede sig i en visuel identitet i form af et ”bæst”, og som på tekstsiden blev suppleret af fortælleruniverser om vanvid, fornuftens sammenbrud og jagten på den ypperste eufori. Gennem sangene “Ude?”, “Freaks Come Out At Night” og “Woozy” kravler Vild Smith sig frem fra opstøvning af byttedyr, til at slippe alle tøjler og ende i et klimatisk anti-klimaks på den centrale udgivelse “System”, hvor bæstet er blevet slave af sine egne tilbøjeligheder.

Fokussingler

De fire fokussingler består af førnævnte ”System” og ”Woozy” som indkapsler og ret godt definerer den nye retning for albummet, førstesinglen ”Ude?” hvor alt smelter sammen i perfekt harmoni, og på anden singlen ”Freaks Come Out At Night”. “Jeg kan ikke få dig ud af mit system” råbes der i omkvædet på ”System”, med en sådan desperation, at man ikke er i tvivl om at Vild Smith er fanget i noget de ønsker at bryde ud af. Den elektroniske lyd adskiller sig fra resten af albummet og nummeret fuldender på mange måder historien i “The Hunt”. Jagten på en eufori som man i sidste ende mister kontrollen til og ønsker at slippe af med igen.

Om albummet udtaler trioen:

“Vi har haft det helt skattejæger-agtigt, vi har været på en opslidende jagt efter vores nye lyd og endelig har vi fundet skatten. Vi har taget alting til næste niveau og vi føler selv at vi har lavet vores bedste album til dato.”.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here