iomfro hylder kvindelighedens mangfoldighed på poetisk debutsingle

0
1344
Foto: Mads Emil Smed Kjær

iomfro er poetisk pop om at føle for meget og føle, at andre siger en for lidt. Debutsinglen “ægte kvinde” er et musikalsk indspark til den offentlige debat om køn, ligestilling og feminisme. Til de knuste hjerter. Til at tro på stjerner. Og til at spise kold pasta i sengen, mens dine venner er i Asien.

Den aarhusianske artist iomfro markerer Kvindernes Internationale Kampdag med udgivelsen af debutsinglen “ægte kvinde” den 8. marts 2021.

På “ægte kvinde” reflekterer iomfro over venindekultur og dynamikker, hvor man både er privat, men samtidig performer. “ægte kvinde” undersøger forventninger – skabt af andre og én selv – til hvordan man tager sin plads og ikke er en undskyldning for sig selv. For hvad vil det egentlig sige at være en ægte kvinde eller en rigtig mand? Udtrykket er iscenesat uperfekt og bevidst tilfældigt og en stikprøve af at være i 20’erne i 2020’erne.

Bag iomfro står musiker og sangskriver Alma Kjær Agergaard, der, med sine finurlige dansk sprogede tekster og et befriende glimt i øjet, sætter ord på nogle af de mange følelser, der fylder hos generation z. “ægte kvinde” er legende, dansabel og et nyt indspark på den dansksprogede musikscene med en lyd af C.V. Jørgensen, der møder Soleima på et dansegulv.

Singlen er produceret af Andreas Murga (Hans Philip, Lord Siva mfl.) og skabt i samarbejde med bassist Anton Grøn (Sært Skarn) og guitarist Alfred Lykke (Natlyst), der tilsammen har erfaringer lige fra den frit improviserende jazzscene til kommerciel pop.

Med udgivelsen på Kvindernes Internationale Kampdag hylder iomfro ikke bare kvinders, men alles ret, til at prøve igen, at være uperfekt. “ægte kvinde” er et stærkt og relaterbart musikalsk indspark til den offentlige debat om køn, ligestilling og feminisme. Om sangen fortæller Alma:

”Sangen stikker til de situationer, hvor man tager sig selv i at blive provokeret af dem, der fylder meget eller dem, der er en konstant undskyldning for sig selv. Hvis vi skal kæmpe sammen, må vi rumme hinandens forskelligheder.”

Musikvideoen til “ægte kvinde” er skabt gennem et tværkunstnerisk samarbejde mellem musiker Alma Kjær Agergaard, professionel danser og koreograf Ida Hørlyck Thomsen, tv-medie tilrettelægger Stine Maria Risvang Muurholm og fotograf Mads Emil Smed Kjær. Musikvideoen er et satirisk og scenisk indblik i pigeværelset, hvor danser Ida Hørlyck performer “social dancing” og interagerer med den statiske ungdoms omverden. Udgivelsen afdækker en forvirret tid, hvor både teenagere og unge voksen-års 20’ere forsøger at passe ind og være noget særligt.

“ægte kvinde” kan høres på alle streamingtjenester fra mandag den 8. marts 2021.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here