En festlig hyldest til modige kvinder

0
1087
Foto: Tam Vibberstoft

idaBjörg udgiver singlen og videoen “You Make Me Proud to Be a Woman” den 4. juni 2021.

Dansk-islandske idaBjörg udgiver første single forud for albummet af samme navn, der forventes at udkomme til foråret 2022. Et album som hylder de kvinder, der går imod eller bryder ud af normer og forventninger – med karrieren, familien, omgangskredsen eller livet som indsats.

“Insisting to live, not just to survive”, som idaBjörg synger på singlen.

Sangen er et co-write med Christina Persson og blev til i projektet ‘KvindeMin’, som idaBjörg startede i 2018 med ønsket om at skrive sange til og om nogle markante kvinder i sin egen familie. Sangen hylder modet og evnen til at vise verden, hvem man er. Med alt hvad det rummer af kaos, sårbarhed, fejl, sorte huller, sejre, skønhed, styrke og ærlighed.

”Det er netop i den ærlige sårbarhed, kombineret med en stædig vilje til at leve efter eget hjerte, at den sande styrke ligger”, konstaterer idaBjörg.

Lydbilledet veksler konstant mellem de to yderpunkter; styrke og sårbarhed. De rå, lidt skramlede trommer, mod den bløde, organiske bas. Versene, der stort set kun er beat med en lidt tilbageholdt, støvet og let distorted vokal overfor omkvædene, der er åbne lydflader med fuldt skrald på rumklangen og en kraftig, åben vokal, der synger:

”A force of nature
Mysterious creature
You make me proud to be a woman”.

”Sexisme-debatterne, der har bølget i det seneste år, peger på, at der er et behov for sange som denne, og så skal det ikke være en oprørsstemme, men en festlig hyldest af høj kunstnerisk kvalitet”, erklærer idaBjörg.

Sangen er produceret af Noah Rosanes (Nelson Can, Simon Lynge, Tamra Rosanes).

Musikvideoen er skabt af Tam Vibberstoft og er inspireret af dokumentaren “My Octopus teacher” og Henrik Nordbrandts digt “Ode til blæksprutten”, hvor blæksprutten forener det uhyrlige, kraftfulde, smukke, skrøbelige og ikke mindst kvindelige.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here