Første solo album fra LineMarianne

0
947
Foto: Nikolaj Bundvig

LineMarianne har med tre singleforløbere for debutalbummet “Traveller” skabt stor interesse for sit meget personlige retro-rockede udtryk. De stærke omkvæd, filmiske stemninger og retro-vibrerende guitarer er bærende i en musikalsk poesi, som sætter lyd til små fortællingers store bevægelser.

LineMariannes karakteristiske vokal er blevet sammenlignet med både Kira Skov og Annisettes.  I 2021 kom singlerne “To The Beach” og “Oblivion”, og i ’22 lagde hun ud med “Rain Hammers On” –  alle tre singler har fået airplay på P4 og P5. Live har hun  i ’21 turneret med Tue West, både som support og pianist i hans band, ligesom hun selv har stået på plakaten til bl.a. Nashville Nights International Songwriters Festival.

LineMarianne bevæger sig i en stemningsmættet lyd, hvor kærligheden til organisk retro-sound og store stemmer fra mørket som Nick Cave og Lana Del Rey blander sig med en stemning inspireret af store filmkunstnere som Godard og Lynch.

LineMarianne lægger ikke skjul på, at en stor del af hendes inspiration også er hentet i 70’erne og 80’erne. Med sommersinglen “To The Beach” blev der sendt en hilsen til Jim Morrison og i “Rain Hammers On”, som udkom 7. januar,  gemmer sig en hyldest til Beach Boys’ “Good Vibrations”.

Men sangene er født af samtiden. Hver af dem kommer af et øjebliksbillede i Lines liv. En brudt relation, et familiemedlems sygdom, den politiske drejning, en søvnløs nat. Små historier, som binder sig til en større fortælling i et billedmættet sprog, som ikke binder sangene til én virkelighed.

”Det er en følelse af frihed for mig at skrive sange. At kunne give følelser et sanseligt udtryk i et sprog som kan gives videre til andre, som forhåbentlig finder deres egen mening i det – det er et kæmpe privilegium”, fortæller Line.

Titelnummeret “Traveller” handler om den sidste rejse. Rejse væk fra verden, som kun kan rejses alene. Stemningen er inspireret af Lynchs filmiske univers, og hans balancer mellem det virkelige og det uvirkelige.

Rejsen på albummet er en rejse gennem forskellige kroge af indre mørke, men med hver sang fører den ind i lyset.  Med twangende guitarfigurer, motown-inspirerede trommer og blide klavertemaer, har Line skabt sit eget kort over vejen frem.

”Der er rigtig meget bas, trommer og guitar på albummet. Alle de tre instrumenter har nogle signifikante roller, og det elsker jeg. Alle dele har en betydning, nogle af dem gentager sig, de taler sammen og fletter sig ind i en fælles fortælling. Processen har sin egen magi, og det er i virkeligheden også et meget godt billede på en rejse. Det her album har taget mig mange overraskende steder hen.”

Albummet “Traveller” udkom på alle digitale platforme den 25. februar 2022 via United In Flames / Believe

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here