Frisk Prins fra Århus

0
1379

Lukas Vanggaard har indtaget 2020 med sin varme, ærlige indiepop. Med to singler og en debut-EP i foråret charmerede han radiolyttere og anmeldere og siden har Gøteborg-singlen og senest singlen Missilet indtaget radioæteren. Nu kommer Croquis, som er sidste singleudspil, inden hans kommende anden EP, Frisk Prins, lander.

Mens Gøteborg stadig bliver spillet i radioen er singlen Croquis på vej med en historie om det jævnt kedelige hverdagsliv:

”Croquis handler om at leve leverpostejslivet. Om stadiet, hvor du opdager, at du faktisk skal pisse, men der går sport i at holde sig, bare fordi du ikke har andet at tage dig til. Tilværelsen kan sommetider blive så støvregns-agtig, at jeg ikke

har lyst til at kigge i spejlet om morgenen, fordi jeg ved udmærket, at der står en ligbleg, umotiveret Lukas i den anden ende med eksem i hele hovedet. Heldigvis findes der personer, som farver mit liv med lidt mere spændende farver end bare sort og hvid, når jeg selv glemmer det. Dem handler Croquis også om”.

Lukas Vanggaard har, trods sin unge alder, en del erfaring med musikbranchens virkelighed. Han har spillet musik, siden han kunne holde på trommestikkerne, og skrevet sange siden han var ni år gammel. Så da han som 17-årig fik en pladekontrakt i København, forlod han alt hvad han kendte, og tog til hovedstaden.

Men presset og ensomheden blev massiv og endte i angstanfald, en flugt ud til roen på landet, og en lang periodes arbejde med at finde fast grund under fødderne igen.

”Siden jeg var teenager, har jeg altid været lidt på flugt fra virkeligheden. Jeg har gennem årene skabt en hel forunderlig indre verden med kroge og afkroge, jeg slet ikke har besøgt endnu. Jeg elsker at være alene, så jeg har tid til at være der. Jeg er nok mest tryg i min egen verden. ”Frisk Prins” handler om netop det. At gå min egen vej, fordi jeg ikke har noget andet valg. Den asfalteres, mens jeg går. ”

Lukas er en håbløs romantiker med underspillet humor i den ene hånd og inderlig alvor i den anden. Hans single Eva (fra Håndspillede Hits) og senest Gøteborg fortæller begge om stormende forelskelse – og begge har fået en hel del airplay på bl.a. P4.

”Livet er sjovest, når man har en at opleve livet sammen med. Jeg drømmer om at finde the one, jeg kan kaste al min kærlighed på, men det er som om, at hun er nødt til at finde mig i min indre verden – eller vi skal i hvert fald mødes på halvvejen. Jeg drømmer tit om, at det sker. At hun pludselig står der. Ofte, når jeg møder en sød pige, tænker jeg; ”Tag nu chancen. Fortæl hende, at hun er rigtig sød”.  Det er det titelnummeret Frisk Prins handler om – vaklende mod og håb om forståelse. Fra Bispebjerg, det sidste nummer, er til gengæld forløsningen. Følelsen af at have fundet sin soulmate. Et plaster til sit sår”

Følg Luks Vanggaard her

Facebook: https://www.facebook.com/lukasvanggaard/
Instagram: @lukasvanggaard

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here