Music For Making Babies

0
1234

En af Danmarks mest excentriske og visionære kunstnere vender tilbage til rødderne på anden singleudgivelse.

En af landets mest produktive, excentriske og visionære kunstnere vender tilbage til musikscenen som producer, sangskriver, arrangør og musiker med den anden single “Music For Making Babies”.

I den brede danske offentlighed er Thomas Blachman kendt som en af dommerne i “X Factor”, hvor han altid er garant for at lufte sine idiosynkrasier og lade sin verbale sabel skære igennem mainstream-fjernsyn. Man kan således sagtens forsvare at betragte “X Factor” som et show, hvor håbefulde aspiranter kæmper om at blive morgendagens stjerner, ligeså meget som et portrætprogram om Blachman – en af de sidste excentrikere og et ægte moderne renæssancemenneske.

At være en underholdende tv-personlighed er kun en del af jobbet for Blachman, som har været en enorm kapacitet på den danske musikscene i løbet af de sidste 30 år. Med en baggrund i jazzkomposition fra det anerkendte Berklee College of Music har Blachman efterladt et solidt aftryk og er ikke blot en af Danmarks bedste jazztrommeslagere gennem tiderne, men han har også været en pionér i at bygge bro mellem genrer.

Som sådan har han været blandt de første til at fange impulser og tendenser i undergrunden og det er kun berettiget at sige, at Blachman introducerede triphop på den danske musikscene i form af crossover-samarbejder med ligesindede musikalske venner som Remée, Al Agami og Kasper Winding. Med sidstnævnte producerede Blachman desuden mesterværket “Cinemataztic” (1995), som blev Caroline Hendersons helt store gennembrud.

Blandt Blachmans utallige projekter, har en fusion af jazz og hiphop vist sig at være et særligt succesfuldt og kreativt tilfredsstillende eventyr. Han har således høstet både anmelderroser og en Danish Music Awards-pris for albums som “The Style and Invention Album” (1994), “Blachman Introduces Standard Jazz & Rap, Vol. 1” (1995) og “Four Corners of Cool” (1997).

“Music for Making Babies” udkom fredag den 27. november 2020.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here