“These Black Claws” – ny single fra VOLA feat. Shahmen

0
1044

Med det splinternye album ”Witness” lige på trapperne og tre succesfulde singler i ryggen, udgiver VOLA nu singlen ”These Black Claws” – en bastant komposition hvor dissonant djent kolliderer med dunkel hip hop i et storslået og dystopisk nummer om afhængighedens sorte kløer. Med singlen udkommer også en flot musikvideo der er skudt i både Danmark, Sverige og Finland.

Københavnske VOLA er et progressivt metal-band, der insisterer på at udfordre traditionerne og gøre tingene på deres egen måde. De er ikke bange for at blande det hårde med det bløde og favner både melodisk pop, tung metal, industrial og spacy electronica – og nu altså også hip hop.

På den aktuelle single ”These Black Claws” har bandet endnu engang bevæget sig ud på helt nyt musikalsk terræn. VOLA har allieret sig med den succesfulde hollandsk/amerikanske hiphop-duo Shahmen. Resultatet er et storslået, mørkt og stemningsfuldt blend mellem dissonante metalriffs, ildevarslende beats og hjemsøgende hip hop.

”Jeg opdagede Shahmen, da jeg søgte på YouTube efter hiphop med en dyb vokal. Vi havde talt lidt om at have en gæstefeature på ”Witness”, og jeg synes, at den dybe rap-vokal potentielt ville passe vores lyd godt. Jeg fandt en video med en samling rappere, og Shahmen blev nævnt i kommentarfeltet som en anbefaling. Jeg lyttede til dem et par minutter senere på Spotify og blev øjeblikkeligt hooked”, fortæller Asger Mygind.

Kombinationen af forsanger Asger Myginds karakteristiske blide vokal og rapperen Bless’ dybe, knurrende messen, minder om en forskruet og dyster duet mellem engel og dæmon. Lyrisk omdrejer sangen en mørk og dystopisk tilværelse fanget i de sorte kløers vold:

“Black claws er en metafor for afhængighed, og sangen udforsker oplevelsen af konstant at blive trukket tilbage i et mørke, som afhængigheden forårsager. Jeg opfatter sangens omkvæd som en slags hymne, hvor mennesker fanget i afhængighed forenes og synger sammen”, fortæller Asger Mygind.

”These Black Claws” er fjerde og sidste single inden albummet ”Witness” udkommer den 21. maj. De tre første singler har fået enorm opmærksomhed og reaktionerne fra begejstrede fans fra hele verden vælter stadig ind. I skrivende stund, har de tilsammen genereret over 3,5 millioner afspilninger på Spotify og YouTube. Musikvideoen til singlen er skudt i både Danmark, Sverige og Finland af hele tre forskellige filmhold grundet COVID-restriktionerne. En udfordrende opgave, der endte med at blive et stærkt nordisk samarbejde på tværs af de tre lande.

VOLA blev i 2016 signet på det hollandske pladeselskab, Mascot Records, der også ”opdagede” Volbeat. Bandet har gennem de sidste år stormet frem i hele Europa, som de har turneret tyndt ad flere omgange. Både som supportband for internationale navne som Monuments, Katatonia, Haken og Dream Theater, men også som hovednavn, hvor de trak fulde huse i blandt andet London, København og Barcelona.

Albummet er ligesom ”These Black Claws” mixet og masteret af Grammy-nominerede Jacob Hansen, der bl.a. også har produceret for Volbeat, The Black Dahlia Murder og Amaranthe.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here