Gøre det med andre

0
859

Tjida leger med tanken om et åbent forhold i dansk dansabel kærlighedsbasker, ”Gøre det med andre”, der udfordrer det stereotype kærestepar og hylder menneskers nysgerrighed og åbenhed.

På et stramt og funky groove, ligger der svævende synth-lege, drømmende korharmonier og guitarflader, der sammen med stærke melodier og billedelig lyrik skaber et popnostalgisk univers, som er fuld er referencer men på samme tid Tjidas helt eget. Hendes bløde og forførende vokal tager os helt tæt på i en åbenhjertet ”train-of-thought” om neonlys og menneskehjerter, der kan banke uden at føle sig bundet:

”Ingen gør det bedre end
os når vi er sammen men
vi har ingen lænker på, nej”

Sangen udspringer af artistens egne forestillinger og erfaringer, men kan fortolkes på mange måder, siger hun:

”Jeg har aldrig selv været i et åbent forhold, men selvfølgelig tænkt meget over, hvordan det mon er, og om jeg hviler nok i mig selv til at kunne gøre det. Det må være ekstremsport for følelserne, men jeg synes at ideen om at kunne unde sin partner al den sex, variation, omsorg og eventyr de kan få, er ret smuk, og deraf kom sangen. Man kan danse til den og have en fest, men forhåbentlig åbner den også op for nogle mere filosofiske snakke om, hvad kærlighed og frihed er og bør være.”

Tjidas musik kredser generelt om kærlighedsfantasier og drømme, i et finurligt lyrisk univers, der er umiddelbart og poetisk på samme tid, og man fornemmer både sårbarhed, styrke og humor i alle hendes sange, uanset om de handler om hjertesorg (”9 liv”), forførelsen af det fremmede (”Alien”) eller om at ville lave børn med en person, man lige har mødt, som hun synger om på sin seneste single:

”Det er vigtigt for mig at lave noget musik, der opløfter andre og giver dem selvtillid, samtidig med at der er noget på spil. Vi skal grine lidt og vi skal græde lidt, sådan er livet. Sangene spiller således meget på min egen naivitet i mine relationer med en humoristisk tone, men rummer også en sårbarhed, der jo altid er forbundet med at at give sig hen til et andet menneske, som på en eller anden måde, altid er dét, mine sange handler lidt om.”

Tjida har udgivet en håndfuld sange som independent artist med airplay på P3, The Voice og NOVA og har sit eget live-band, der bl.a. har spillet Pumpehuset Byhaven, RUST og kollegiefestivaller. Hun er i dag godt på vej på den danske upcomingscene med sin fanskabende danske musik.

”Gøre det med andre” udkom den 28. oktober 2022.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here