Ny single fra Aske Jacoby

0
1304

Den danske sangskriver og multi-instrumentalist Aske Jacoby udgiver singlen “Stephen Hawking (In The Words Of)” forud for det 7. studiealbum, udgivet igennem eget pladeselskab Giant Birch. Nummeret rummer varme og masser af pop/rock-elementer og vidner om kunstnerens indtræden i et nyt musikalsk virke. De langsomme og storladne folk-inspirerede produktioner er blevet erstattet af et populærmusikalsk univers med plads til at have det sjovt, men samtidig komme med et vigtigt budskab.

“Stephen Hawking (In The Words Of)” er lyden af det, Aske Jacoby kalder risco: dansabel rock og disco. Teksten er både dystopisk og håbefuld, og på mange måder en reflektion af den øjeblikkelige globale situation – pandemien, BLM, men også mere generelt. Han kalder det nye lydunivers for et forskningsprojekt: “hvordan laver man noget, der har populære kvaliteter samtidig med, at man siger et eller andet?”

Det catchy pop/rock-univers, som nummeret befinder sig i, er for sangskriveren en måde at formidle et dybtfølt budskab på. Sangen “Stephen Hawking” handler om, at vi er nødt til at passe på hinanden og vores fantastiske planet.

“Mange af os er oprørte, bekymrede og påvirkede af ikke mindst den globale klimasituation, men i det hele taget af de voldsomme forandringer, vi står midt i. Det er ikke kun den øjeblikkelige situation, men vi har en meget, meget stor opgave i at redde planeten og menneskeheden fra os selv.”

Som omkvædet siger, så kan det ende med, at dumhed og grådighed bliver vores endeligt.

“Det er et forsøg på at fortælle noget meget alvorligt på en måde, så det var umisforståeligt, men med et poetisk greb.”

Aske har for nyligt skrevet musik til TV-serien ‘Sommerdahl’, hvor han får lov til at skrive “skamløs pop”, som han kalder det.

“Det er skidesjovt, for nu har jeg jo ikke skulle være mig selv, men skulle skrive nogle sange, som hører til en karakter. Så kunne jeg jo pludselig give mig selv lov til at skrive noget skamløs pop. Som jeg jo synes, jeg er alt for fin til. Og så opdagede jeg jo, hvor fedt, jeg synes det er. Så det kunne tyde på, at den “skamløse pop” kommer til at fylde en del på min egen produktion. Simpelthen fordi at det gør én glad i låget.”

Lyden på “Stephen Hawking” og resten af det kommende album afspejler Askes nye musikalske virke. Han er trådt ud af den bredtfavnende folk music-stil, har smidt den følsomme kappe, skruet tempoet op og går efter at holde en fest med sin musik – på en alvorlig måde, forstået sådan, at selvom hans musik nu i langt højere grad er præget af up-tempo pop/rock med varme toner og melodiske virkemidler, så ønsker han stadig at sige noget med sine tekster. Store budskaber du kan danse til og synge med på!

“Stephen Hawking (In The Words Of)” udkom d. 12. juni 2020.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here