Blue Van smider læsset på albumforløber

0
941
The Blue Van - press photo

2020 byder på stor aktivitet fra de fire barndomsvenner i Danmarks måske mest sejlivede band: Omfattende koncertvirksomhed, singler og album. Første smagsprøve er tracket Heavy Load, der med sin umiddelbare energi opfordrer til at sige: fuck det lort.

Blue Van går ind i fjerde årti med præcis samme line-up, der som 15-årige grundlagde bandet. Og spilleglæden og virkelysten er som altid i top hos de fire nordjyder med de langtrækkende sange. Dem kommer der en del af i 2020. Den første, singlen ’Heavy Load’, lander 31. januar.

Den er i mange henseender et klassisk Blue Van-nummer skrevet på benzindampene fra 1970’erne rockikoner, men tilføjet moderne skævhed og oprigtig glæde ved de urenheder, der kommer, når man tør lade et one-take stå. De små temposkift og bøffer i indspilningen taler også til sangens tema.

”Vi vil gerne række en fakkel videre til de yngre generationer af musikere. Og dem kan vi godt blive lidt bekymret for, fordi de virker så tyngede af præstationsangst. Mentalt begynder de ikke på et otte-tal og arbejder sig opad; de mener, de skal begynde på et 12-tal, og så bliver hvert slag et kæmpe nederlag. Vi er selv med alderen blev bedre til at befri os for presset og sige: fuck det lort. Men vi skal også minde os selv om det, siger forsanger Steffen Westmark.

‘Heavy Load’ er startskuddet til et år, hvor Blue Van kommer til at turnere massivt – gennem februar og marts spiller de landet over, inden der venter sommerfestivaler. Og til efteråret kommer gruppens ottende album.

Blue Van blev dannet nytårsaften 1996 i Brønderslev af vennerne Steffen Westmark, Søren Christensen, Allan Villadsen og Per Jørgensen og har spillet i samme konstellation lige siden. Midt i 2000’erne tiltrak bandet sig international opmærksomhed med deres uhøjtidelige take på rocktraditionerne – og det førte til roser i medier som Rolling Stone og allmusic. Bandet har siden turneret i hele verden, spillet med navne som The Killers, Echo and the Bunnymen,  Pretenders, Franz Ferdinand og haft sange med i adskillige film og tv-serier – blandt andet anmelderfavoritten ’Magic Mike’ og ’Scrubs.’ Endelig blev deres sang ’There Goes My Love’ brugt i Apples første reklame for iPad’en.

I 2016 fejrede de deres 20-års jubilæum ved at udgive en vinylboks og spille jubilæumskoncert i Pumpehuset.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here