Hængemulen skyder sommeren i gang med den sjaskcharmerende og paradoksale single “Alle årets uger”

0
1617
Foto: Anton Engler Debler

Som et musikalsk stævnemøde mellem C.V. Jørgensen og Kurt Vile lunter Hængemulens nye single “Alle årets uger” afsted på adstadig og chillet manér.

Med vuggende rytmisk fremdrift, sommerlige guitaranstrøg og diskrete pianoanslag lander denne sjaskcharmerende single på det helt rigtige tidspunkt nu, hvor sommeren er begyndt, før den flyver afsted og vi stadig kan følge med.

Med en tilbagelænet slacker-vibe slentrer Hængemulen aka. Matthias Bang Petersen gennem Nørrebro. Han er på en solrig hipster/woke-gåtur med besøg i hyggelige genbrugsbutikker, lidt naturvin og lækker vegetarmad i eftermiddagssolen.

Men den samfundsansvarlige bevidsthed rummer en skyggeside – med paradokser og indre konflikt.

Matthias Bang Petersen forklarer om nummeret:

“Jeg udstiller mit privilegerede og magelige liv, og mit besvær ved at være i det. Jeg bliver ofte nødt til at have en ironisk distance til mine vaner og mit liv. Nogle gange får jeg kvalme, hvis jeg klapper mig selv på skulderen over at købe genbrugstøj eller spise vegetarisk, når jeg samtidig erkender, at jeg lever en tilværelse med en masse vaner, som enten er helt vildt dårlige for naturen eller er 100% kortlagt af alle mulige private firmaers annonce-algoritmer. Ofte føler jeg, at jeg bare er en bestemt målgruppe eller købekraft snarere end et individ, der kan gøre en forskel for nogen.”

“Sangen udtrykker samtidig omsorg for mine omgivelser i og med, at det ikke er så underligt, at vi har svært ved at være i vores tilværelse, hvis vi er afskåret for vores umiddelbare behov.”

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here