Pernille Rie debuterer med album indspillet i Spanien efter opbrud med livet i Danmark og en solgt lejlighed

0
1146

Sangerinde, musiker og komponist Pernille Rie viser på sit debutalbum “Blue Notes of Beauty”, hvordan hun med sin bemærkelsesværdige sangstemme formår at skabe autentiske stemninger og sætte store følelser i spil.

Debutalbummet fra Pernille Rie er stilfuldt og cinematisk med elementer af jazz og folk, og med sangerindens særegne vokal som det bærende instrument. De flerstemmige korarrangementer på albummet er en vigtig del af hendes udtryk og underbygger det melodiske, unikke klangunivers.

Musikalsk er Pernille Rie rundet af musikere som Carol King, Kate Bush og uomgængelige Joni Mitchell.

“Blue Notes of Beauty” er et resultat af beslutningen om at lægge sit liv radikalt om. Pernille Rie solgte sin lejlighed i København og tog til Madrid for at dedikere sig til musikken.

”Jeg kom til Madrid med min kuffert, der var fuld af sange og en klar idé om, hvor jeg ville hen med min musik. Men hvordan jeg skulle lande den, vidste jeg ikke på daværende tidspunkt. Det har været både angstprovokerende og befriende på en og samme gang – men det har også betydet, at jeg har kunne være åben og improvisere undervejs,” siger Pernille Rie.

Da Pernille tidligere har boet i den spanske hovedstad, kom hun via venner hurtigt i kontakt med den spanske musiker og producer Rafael Guillermo, der tilbage i 70’erne var en del af gruppen Pop Tops, som toppede verdenshitlisterne med det legendariske hit “Mamy Blue”.

I fællesskab har de indspillet og produceret albummets numre, som Pernille Rie selv har skrevet og komponeret. Fra sin nye base fik sangerinden desuden opbygget et netværk af musikere fra lande som Cuba, Argentina, Tyskland, Frankrig og Spanien. Disse har alle bidraget til indspilningerne med bl.a. saxofon, klarinet, kontrabas, cello, violin og keys. Selv spiller Pernille Rie guitar og klaver udover at synge lead og kor.

Mange af sangene på albummet fortæller om forandring og bevægelse. Om at træffe aktive valg og sætte sig selv fri. Singlen ”Heaven Knows” udkom den 18. juni og blev første udspil fra albummet. Sangen handler om at turde give slip, række ud og om at opdage, at friheden ligger i kontroltabet og overgivelsen.

Pernille fortæller:

”For mig handler musikken om at skabe mening og retning i tilværelsen, og pladen er et udtryk for den rejse jeg har været på”

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here