Hjertestop inspirerer Soluna Samay til ny single om livsglæde

0
630
Foto: Malik Grosos

Med fem millioner streams i ryggen udgiver Soluna Samay sin anden single i år, “Lakehoney”. Den er inspireret af en vens nærdødsoplevelse ved en afsides guatemalsk vulkansø og kredser om kærlighed til livet og nu’et.

Soluna Samay udgav i juni singlen Melancholia – den første single i en række af nye udspil fra den mangefacetterede dansk/guatemalske sangerinde.

Soluna har de seneste år markeret sig som en globetrotter troubadour, inspireret af hendes mange rejser. “Lakehoney” udspringer af en tur til Guatemala, hvor hun er født og opvokset. Her talte hun med en af sine venner, som netop havde oplevet at få hjertestop. Samtalen aktiverede tanker om livet og nu’et, som nu folder sig ud den nye sang.

“Det som gjorde mest indtryk på mig, var transformationen hjertestoppet medfødte hos min ven. Han var bare så taknemmelig for at have fået en chance til. Det gjorde mig bevidst om at det var på tide at genopleve gnisten i mig selv,” fortæller Soluna.

Soluna Samays sange har tidligere haft en kerne af akustisk guitar. Men med sine nye udspil genopfinder sangerinden også sit lydunivers. Den akustiske guitar erstattes af synth-drevne lydsfærer, elektroniske beats og en hypnotisk synthbasfigur på “Lakehoney” i et forsøg på at fremkalde følelsen af en ulmende uro under søoverfladen. Henover svæver Soluna Samay’s underspillede vokaler, som minder om at det hele nok skal gå, hvis man griber chancen og hopper om bord hendes ”silver canoe”.  

“Lakehoney” udkom den 9. september 2022 hos Quetzal Music/Believe Digital.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here