“Sangen om dig” – nyt album fra Bjørn Eriksen

0
942

Bjørn Eriksen udgiver 25. juni sit album nr. 14 med ballader, men inden da skulle han lige skrive sin 5. og 6. symfoni, som netop er udkommet som demoversioner.

Sangene på det nye album fortæller en fin historie om kærligheden, men har også mere samfundssatiriske tekster. Det handler om det at være menneske på godt og ondt.

Barndommen på Fyn, og det at flytte til København med sin fynske accént i bagagen, er også et af temaerne.

Titelnummeret ”Sangen om dig” er en kærlighedssang som aldrig slutter, eller i hvert fald er svær at gøre færdig, fordi der hele tiden er noget nyt som føjer sig til historien.

Sangen ”En ny filejs” er et tilbageblik til dengang man skrev breve, og ikke sendte sms’er, når man slog op.

”Min lille blå viol” udtrykker kærligheden til den elskede, som i sangen er en lille blå viol. Sangen har en smuk vemodig tone, og priser livet som noget man skal leve fuldt ud.

Den samfundssatiriske ”Den danske sprog” er så smækfyldt med fejl, de fejl som har sneget sig ind i sproget. Hvorfor sige ”vi forstår hvad hinanden siger”, når man kan nøjes med at sige: ”vi forstår hinanden”? Eller ”åbne op” når man kan nøjes med; ”åbne”.
I følge sproget.dk forklares ”åbne op sådan”: Op kan virke forstærkende, så åbne op betyder ‘åbne på vid gab’ eller ‘åbne på en voldsom måde’. Men op kan også virke modsat, så betydningen bliver ‘åbne på klem’ eller overført ‘give mulighed for’.
Men morsomt er det at man kan lukke op og lukke i, åbne op – men ikke åbne i!

Den sidste sang på albummet ”Ørerne i maskinen” er en humoristisk betragtning af janteloven og dens betydning i dag. Der er ingen tvivl om at Mette Frederiksen fik ”ørerne i maskinen” da hun tillod sig at tale om at ”åbne Danmark op”. Men det kan man altså godt ifølge Dansk Sprognævn.
I øvrigt mener de også at hvis tilstrækkeligt mange danskere bruger en bestemt vending, som tidligere ansås som forkert, bliver den på den måde en korrekt del af sproget. Under alle omstændigheder er de mennesker som skaber noget i verden ofte taberne i janternes øjne, fordi de skaber uden at tænke på berømmelse og penge. Vi har netop set meget tydeligt at kulturen og kunstnerne kom i sidste række da krisehjælpen blev fordelt. Bor vi i et sjælløst land?

Albummet er både alvor og humor, men alvoren er ikke kun ”alvor”, og humoren ikke kun ”humor”, men underfundig og drillende.

Bjørn Eriksen skriver alle tekster og melodier selv. Han synger og spiller alle instrumenter: guitar, klaver, fløjte, keyboard, mundharpe og bas.

Kan lyttes til på samtlige streaming tjenester: Spotify, YouTube, Apple Music osv.

Bjørn Eriksen er født i Nyborg 1957. Har udgivet 14 album og 3 singler, og desuden som billedkunstner udstillet utallige steder både i indland og udland.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here