Vi banker de store og tæsker de små !

0
1337

Når børnene i gruppen ”Nisser med bøffer” synger deres sang om de seje nisser, der ”banker de store og tæsker de små” er det et godt bud på en ny juleklassiker for børn. Teksten er enkel og fyldt med masser af plusord, melodien catchy og nem at synge med på, og børnenes stemmer bakkes op af et gedigent rockband, der med bas, trommer og hvinende guitar giver musikken et energifyldt drive.

Sangen blev til for mange år siden i en børnehave på Vesterbro i København, hvor et par børn blev sure, fordi de ikke måtte være med i krybbespillet til den årlige julefest, men skulle synge i nissekoret. Det var for de små, det gad de ikke ! Kompromiset blev, at Jakob Sonne skulle lave en ”sej nissesang”, og med de 2 ord var halvdelen af teksten jo næsten skrevet.

Tages teksten for pålydende er den meget politisk ukorrekt, men snarere end det er den en hyldest til børnenes lyst til livet, til at udforske og udfordre det, deres tro på sig selv, deres kræfter og uovervindelighed. En lyst og energi der tydeligt afspejler sig i musikken.

I børnehaven blev sangen et hit fra starten – blev sunget ikke blot til jul, men hele året rundt – og sidste år spurgte Jakob Sonne så sin nevø Kristoffer Sonne – trommeslager der har spillet med bla James Blunt, Pretenders, Jason Mraz og i Danmark bla Hanne Boel, Teitur og Hush – om han ville være med til at indspille sangen.

Det ville han gerne, og sammen blev de 2 Sonne´r hurtigt enige om, at sangen skulle pakkes ind i en heftig, energifyldt og gerne lidt ”beskidt” rocklyd. Både tekst og melodi lagde op til det, og samtidig ville de begge gerne lave en modstykke til den pænhed, der generelt præger den danske børnesangskat.
Kristoffer Sonne hyrede det meste af sit gamle orkester ”Warrick Avenue” (Rune Funch – guitar, Anders Christensen – keyboard og bas, Joel Gjærsbøl Pedersen – guitar), og sammen gik de i studiet og indspillede musikken. Dagen efter var det så børnenes tur, da de kom og indsang vokalen – ganske uimponerede !
The rest is history

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here