Hvidvin Blues #2 – Ny single og 360 video fra Jonas Als

0
1417

“Hvidvin, hvorfor er du ikke rød?” spørger Jonas Als i singlen “Hvidvin Blues #2”, der netop er udkommet. Sangen kan ses som et forvarsel til endnu en skuffende jul, hvor man ikke får, hvad man ønsker sig. Genren er dansksproget indierock med et mørkt og skævt arrangement og legende tekster. Der er hentet inspiration fra bl.a. tidlig Brian Eno. 

Der er udgivet en tilhørende 360 graders video i rå collagestil, der matcher musikken. Der er linket til den og musikken herunder.

Facts
Skrevet, produceret og fremført af: Jonas Als
Trommer af Andreas Pröll (Mohave desert rebels)
Mix: Mikki Christiansen (Mojo Makers m.fl.)
Mastering: ET Mastering (Minds of 99, Peter Sommer)
Udgivet med støtte fra Koda

Singlen er forløber til EPen “Ting, som du ikke kan få”, der udkommer i starten af 2019 på stream og vinyl.

Om Jonas Als
Jonas Als er legesyg, musikalsk auteur, der producerer sine numre i hjemmestudiet med grej og instrumenter i gribeafstand – og gode venner på besøg. Han er opvokset i Aalborg, men nu bosiddende på Amager.

Baggrund: Fyring banede vejen for musikken!
Med 3 børn, 60’er-villa på Amager og et fuldtids chefjob i IT-branchen, lå det ikke i kortene, at Jonas Als skulle få tid til at udgive sin egen musik. En ny ejer i IT-firmaet og medfølgende fyring banede imidlertid vejen for et halvt års betalt produktivitet. Jonas nåede at ombygge huset, så der var plads til både børn og et nyt hjemmestudie – og fik indspillet sine første solo-numre.

Jonas har som kreativ et bredt virke inden for kunst og tech. Han har tidligere udgivet plader med bl.a. bandet ”Det største levende væsen”, lavet prisvindende software til markedsføring på social medier, eksperimenterende apps fx lydspillet Blindball og udstillet på Kunstnernes Efterårsudstilling.

Citater fra Jonas
”Jeg har lyttet en del til Brian Enos solodebut, ”Here come the Warm Jets”, det sidste års tid. Jeg elsker den vildskab og legesyge, der er på den plade og det har helt sikkert smittet af på mine indspilninger af Hvidvin Blues #2. Der er fx rigtig meget tilfældighed over guitaren. Jeg kan nok aldrig spille den helt på samme måde igen.”

”Jeg hører stort set alt rytmisk musik fra 50’erne og frem. Det kan ofte være en enkelt tekstlinje, som gør at jeg elsker en sang. Jeg leder altid selv efter de linjer, der sparker røv – har både humor og dybde. ”Hvidvin, hvorfor er du ikke rød?” fungerer på mange planer og det var oplagt at skrive en sang ud fra den.”

Hør musikken
http://phonofile.link/hvidvin-blues-2

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here