Kys Mig Ihjel

0
422

Tjida har siden debuten i 2020 farvet den danske musikscene med sine skarpe og finurlige tekster, kombineret med en edgy lyd, vi ellers bedst kender fra britisk, elektronisk klubmusik.

Nu er musikeren, med det borgerlige navn, Ida Skriver Olesen, aktuel med singlen “Kys Mig Ihjel”, der på én gang handler om længslen efter intimitet og frygten for at give sig hen til et andet menneske. To følelser der, når de tager hinanden i hånden, kan give anledning til stor frustration, men for Tjida er paradokset også et frugtbart sted, hvor hun henter inspiration til sine sange:

“Det med at give sig hen, er et tema, jeg ofte vender tilbage til i mine sange. Ikke at vide om man bliver grebet, og at finde ro i uvisheden” fortæller Tjida og fortsætter: “Og så er der noget skæbnesvangert over lige netop ‘Kys Mig Ihjel’, for jeg indspillede demoen, få timer før jeg, om aftenen, kyssede med min nuværende kæreste første gang.”

Tjida leverer sine personlige tekster med et glimt i øjet, og hendes humoristiske underfundighed har også fundet vej til både P3, Radio Nova og The Voice med singler som “Du har det dreng” og “Gøre Det Med Andre”.

I foråret udgav hun singlen “Sindssygt Fucking Ondt” sammen med Thomas Høffding (WhoMadeWho), som hun også har spillet flere koncerter med. Når Tjida ikke optræder med sit eget, laver hun også musik til andre, og har bl.a. skrevet “Sover du nu” til Blæst.

“Kys Mig Ihjel” er også kommet ud af at samarbejde – Rune Borup, der tidligere har arbejdet med Andreas Odbjerg, Fyr & Flamme m.fl. har været med til at skrive og producere Tjidas nye single.

Musikvideoen og artworket til “Kys Mig Ihjel” springer også ud af noget personligt. Diagnosticeret med narkolepsi, oplever Tjida sine drømme mere livagtigt end de fleste, og på grund af søvnparalyse har hun lært sig selv en smule kontrol over drømmene, således at eksempelvis en ond drøm om kvælertag, kan laves om til en rar drøm om berøring – netop den evne og balancen mellem drøm og mareridt, er inspiration til nummerets visuelle side, der spiller på det morbide.

Tjida arbejder på en EP, som udkommer senere på året, og singlen “Kys Mig Ihjel” udkommer på Mermaid Records den 25. august.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here