“Instafamous” – Ny single fra FredNukes

0
858

”INSTAFAMOUS” tager dig derhen, hvor de blinde fører de blinde. FredNukes er tilbage med ny single efter 10 års pause.

’Instafamous’ er et svævende melodiøst lydspor til beskrivelsen af en sjæl der knuses. Vores sjæl.
FredNukes undtager ikke sig selv fra sin SoMelankolske samfundskritik. Han er selv slave af det digitaliserede liv, der lige så stille har lagt lænkerne om os, og naglet dem fast til en ustabil platform af skrøbeligt ego og usikkerhed. Selvom vi stimler tæt sammen på de samme sociale medier i en voksende kakofoni af kommunikation, er tomheden og ensomheden øredøvende:

“Nothing is holy, we show the world everything
Every meal, every drink, and every cringe
And we want to better things of our popularity
save the world, show some tits, Body positivity
‘Cause things never happen unless we share them
And a heart on our meal means someone cares then”

Livets tyngde kan lyde overraskende let, når FredNukes står bag tracket. Rapper/produceren udgav i 2007 det anmelderroste debutalbum ’Deconstructing Fred’ med en lyd så velproduceret og ørehængende, at hans karriere blev spået direkte kurs mod stjernerne. Rappen var på engelsk, men det var ikke kun sproget, der rakte over grænserne for med et skævt, selvudleverende og introspektivt tekstunivers, inviterede han os ind i en anderledes dimension af musik. Sammenligningerne dengang trak tråde til talenter som Kanye West og The Streets, og han kom hurtigt på samme label som mastodonterne Medina og Outlandish; tilsyneladende på tærsklen til det store gennembrud. Men sådan skulle det ikke gå.

Måske var det bare ikke den rigtige konstellation af sol, måne og superstjerne. I stedet ebbede tingene uforklarligt ud for FredNukes, som parkerede lyrikken til fordel for et fokus på at producere for andre kunstnere. De næste mange år leverede han, fra sidelinjen, kvalitetsbeats til internationale hiphopstjerner som Dilated Peoples, Guilty Simpson, Defari, Craig G, Fashawn, The World Famous Tony Williams, Little Vic, UNI og 88-Keys. Herhjemme har han bl.a. samarbejdet med navne som Outlandish, Wafande, Joey Moe, Pede B, Pilfinger, og Nobody Beats the Beats.

Fra at have optrådt på Roskilde Festival, Langelandsfestival, Store Vega og Rust – og fået begge sine singler playlistet af P3 – havde han nu et anonymt 9-16 job med skærmbriller, musearm og madpakker.

Men den selverklærede streetsmarte nørd har altid nøje observeret sine omgivelser, og lagt mærke til tendenser og detaljer, der flimrer forbi de fleste andre. Over det næste årti så han, hvordan teknologi og menneskelige relationer smeltede sammen og omformede samfundet. Fra sin position under radaren har han fulgt tilblivelsen af nye dæmoner i den vestlige kulturs tilsyneladende trygge komfort. Han har gået ruten med os, og kender den almindelige borgers hverdag og udfordringer. Når han nu træder ud af tavsheden, er det for at kommentere på den samtid, vi alle kan relatere til, doseret med brutalt ærlig (selv)udlevering og svidende samfundskritik, man ikke kan lade være med at nynne med på.

Du finder den nye single på din favorit-streamingtjeneste fra fredag d. 30. oktober 2020. Lyt til den på vedhæftede link.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here