MantziusLive præsenterer ambitiøst festivalprogram

0
852

15. og 16. november afholder spillestedet MantziusLive i Birkerød en 2-dages festival med håndplukkede navne fra et vildtvoksende vækstlag. Det færdige, ambitiøse program tæller både fremadstormende danske navne, debuterende lokale talenter og et internationalt YouTube-fænomen.

I Birkerøds byhjerte – og blot 30 minutters S-togs tur fra Københavns Hovedbanegård – ligger et intimt spillested, som de fleste lokale allerede har opdaget som deres nære og flittige formidler af store liveoplevelser. Her kommer du helt tæt på både musikhistoriens og fremtidens store navne og deres fortællinger med musikere som Lis Sørensen, Søren Huss, Medina, Folkeklubben, Annika Aakjær m.fl. på husets scene.

Men det er også stedet at tage hen, hvis der er lidt langt til Reeperbahn Festival i Hamborg eller Pitchfork Music Festival i Paris, eller du missede nogle af de navne, der begejstrede til sommerens største festivaler. Til november dedikerer MantziusLive sine scener til en højenergisk, dansk musikscene i fuldt flor for at præsentere 2. udgave af upcoming festivalen Håndplukket 2019.

Det færdige festivalprogram byder blandt andet på danske navne, der lige nu bjergtager musikpresse og -publikum med deres originalitet og rundhåndede gavmildhed, som giver indsigt i og adgang til deres stærke personlige erfaringer. Oplev blandt andet Penny Police, der lige nu glitrer stærkt og nærværende i det danske musiklandskab med adskillige mangestjernede anmeldelser af sin seneste smukke plade ”Be Lucky” (2019), som også har opnået airplay på den anerkendte engelske radiostation Radio X. Kulturel globetrotter og showman M. Rexen var i sommers på musikalsk fodrejse til festivaler som Roskilde Festival, Copenhagen Jazz Festival, Møn, Avernax og Badesøen Festival. Nu udsender han snart sit 3. album ”And They Danced” og bringer sin radikale musikalske kærlighed og bandet The Human Shields med sig til Birkerød. Det unge, ærlige pop og –producertalent KOPS har ramt en støt voksende fanskare lige i hjertet med sin sprudlende musikalske signatur, hvor et væld af genrer og virkemidler bobler sammen og bæres frem med smægtende omkvæd og pophooks.

Svensk YouTube-fænomen

Håndplukket 2019 byder også på et vaskeægte scoop i skikkelse af svenske Korantemaa. Som de sidste par år har lavet sjælefulde fortolkninger af musikere som Solange og Childish Gambino samt skrevet originale sange med et sparsomt set-up af laptop, guitar, mikrofon og et kamera. Med sit ekstreme nærvær og hendes signifikante stemme har hun samlet en kæmpe following med over 200.000 følgere på YouTube, og hun bekræftede berettigelsen til den massive hype ved at blæse publikum væk med sin performance til Reeperbahn Festival 2019. Korantemaa er at finde på programmet til internationale festivaler som Pitchfork Music Festival Paris og Eurosonic Noorderslag – og til november også Håndplukket 2019 i Birkerød.

Lokalt vækstlag og en stak vinyler

Med fokus på vækstlag og mødet med musikken præsenteres også koncerter med spændende, unge navne fra Birkerød og omegn: Oplev debut koncerten med den kollaborations-orienterede synthpop-duo KRYDSFELDT og folk-inspirerede klange i arven fra Janis Ian og Joni Mitchell fra Birkerød-baserede Ella Lundborg. For at forlænge og nuancere samtalen om musikmomenter, -minder og –typer deler makkerparret Carsten Holm, journalist og vært på P6 BEAT,og Flemming Møldrup, forfatter og livsstilsekspert i ”Kender du typen”, personlige fortællinger og graver sig gennem en god stak vinyler med deres musikalske talkshow “To Mikrofoner & En Stak Vinyler”.

Line-up 2019

Penny Police

M. Rexen

KOPS

Korantemaa (SE)

Lyla Haifa

Statisk

Where Did Nora Go

Stephanie Meincke

Lukas Strate

KRYDSFELDT

Ella Lundborg

Carsten Holm & Flemming Møldrup: To Mikrofoner & En Stak Vinyler

Pris – festivalpas (2 dage): 100 kr. + gebyr

Venue: MantziusLive, Johan Mantzius Vej 7A, 3460 Birkerød

Dato / tid: 15. & 16. november, fra kl. 16.00 (spilleplan TBA)

Læs mere: MantziusLive.dk / https://www.facebook.com/events/2338478586391661/

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here