Jacob Bellens er klar med sit sjette soloalbum

0
658

Jacob Bellens’ nye album “Off My Meds” er født ud af en krise. Det tog form hen over to turbulente år i hans liv, hvor der indtraf flere livsforandrende begivenheder inden for en kort periode. Dette endte med at nedbryde Jacob til et punkt af total udmattelse.

Den energi, som er nødvendig for at opretholde den ydre facade, vi alle har behov for, for at fungere som mennesker, var der ikke længere, og Jacobs indre overbevisninger og værdier begyndte at vise sig én efter én, hvilket ikke var et kønt syn at se på for ham. Der måtte ske en seriøs forandring, fordi prisen for ikke at ændre sig ville simpelthen blive for høj på sigt.

Som et resultat heraf oplevede Jacob en genforbindelse til en indre verden, der havde været gemt væk siden hans barndom. I kølvandet på dette fulgte en periode med ekstreme følelsesmæssige udsving, men hvor han også oplevede en blomstrende kreativitet.

Jacob Bellens fortæller om “Off My Meds”:

“Det er en optimistisk plade om personligt ansvar. Jeg lavede albummet, mens jeg tvivlede på alt i mit liv. Min evne til at fungere i samfundet, min opfattelse af, hvem jeg var på det tidspunkt, min værdi som kunstner og som far og omsorgsperson. Jeg malede, skrev digte og begyndte at lave mere fysisk og intuitiv musik end før. At erfare, hvem du virkelig er, kan være en svær pille at sluge, og for mig virkede valget tvetydigt, næsten som i filmen The Matrix; Vælger du at se de skammelige og forfærdelige sider af din personlighed for hvad de er, kan du ikke gå tilbage. Men hvis du gør det, frem for fortsat at flygte fra dig selv, så venter der et nyt og mere frigjort liv på den anden side. I løbet af de to år, der gik, skrev jeg sangene, der blev til “Off My Meds”. Det føles som et slags punktum for dne første del af mit liv som en indspillende kunstner. Det er et album, der handler om overgang, men først og fremmest om taknemmeligheden over at kunne genvinde et liv, jeg troede var forsvundet for evigt”.

Albummet minder ikke rigtig om noget i sangerens omfangsrige diskografi – og dog er signaturen velkendt og umiskendelig Bellensk. Musikalsk indeholder “Off My Meds” en melankolsk funk-hybrid med et positivt DNA, hvor Bellens på eklektisk vis mikser et væld af indflydelser og genrer til sit eget personlige udtryk. Kompositionerne bærer præg af at være mere kropslige og forføreriske, ja til tider nærmest sexede, end før hørt i Bellens-regi. Et udtryk, som ophavsmanden har frembragt ved at slippe kontrollen og lade mange af arrangements- og produktionsvalgene være op til producerne, han har samarbejdet med.

Her har William Asingh (Vera), Malthe Rostrup (Jada m.fl.),  Mads Brinch (Mellemblond, Bisse m.fl.) Søren Christensen, Danny Dwyer og Emil Wilk sat deres tydelige soniske aftryk, mens Emil Wilk, som udsender musik under kunstnernavnet M.I.L.K. også, har sat sit særegne vokalpræg på singleforløberen “Doing Fine”.

Musikken komplimenteres af et hudløst ærligt tekstunivers, som fokuserer på selvomsorg og modet til at elske nogen og blive elsket tilbage. Her er tekster, som handler om at tage ansvar for sit eget liv, i stedet for at bruge sin livshistorie som en undskyldning for ikke at leve, uanset hvor tragisk eller unik ens livssituation end måtte være.

På “Off My Meds” præsenterer Jacob Bellens ni sange, som kommer fra et dybt personligt og skrøbeligt sted. Men samtidig er det sange, som rummer universelle og eksistentielle kerneproblematikker, som flertallet kan genkende fra deres egne liv og spejle sig i.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here