First Flush udgiver deres hidtil mest poppede single

0
921

First Flush tager hul på nytåret og lader op til sommeren med første single fra et kommende nyt album. En nostalgisk sommerhymne, der sætter ord på det flygtige i kærligheden. Med deres hidtil mest poppede single, placerer First Flush sig endnu en gang som et band, der formår at skildre den tid, vi allesammen prøver at navigere i.

Med luftige akkorder maler ”Ildfluer” billedet af et åbent landskab og indkapsler en bittersweet følelse af at noget er forbi – uden at vide, hvad der kommer. Man leder efter fremtiden, men ved ikke rigtigt, hvad man helt præcist leder efter.

“Teksten skrev jeg, da jeg en overgang boede i Kyoto, hvor der går en stor flod gennem byen. Om sommeren er der hen over aftenen de her ildfluer omkring floden, og de lyste op på den samme måde, som en iPhone lyser op, når man har tabt noget i græsset en sommeraften og prøver at finde det. Der var et eller andet universelt i det billede. Nogle fluer, der kun lyser i et par få uger om året, og en iPhone, der leder efter et eller andet i noget vådt græs. Den stemning ville vi gerne bringe ind i sangen”, fortæller Jonathan West Carstensen (vokal, guitar).

First Flush, der kommer fra en stærk undergrundstradition, tager med det nye album skridtet videre til et mere poppet og lettere tilgængeligt univers – både hvad angår lyrik og instrumentation. Bandet har fået øjnene op for noget så traditionelt som omkvæd, hvilket de ellers ikke rigtig har arbejdet med tidligere.

Siden sidste plade (Fjorden, 2021) er Mads Rubin trådt ud af bandet, og First Flush består nu af Alexander Weile Klostergaard (vokal, bas), Jeppe Pelck Bille Davidsen (trommer) og Jonathan West Carstensen (vokal, guitar) og Peter Bruhn (guitar). Mads har dog stadig haft en finger med i spillet på den kommende plade, der fik lagt sine grundsten oppe ved Hardangerfjorden i Norge, hvor Mads i dag er bosat.

Albummet forventes at udkomme i løbet af 2023. Singlen ”Ildfluer” landede fredag den 6. januar.

Om First Flush

First Flush udgav debutpladen “Min Erindring” tilbage i 2015 og har siden cementeret sig som et af de mest roste indiebands på den danske musikscene. Bandet laver genrebrydende og grænsesøgende pop/rock og har bl.a. været nomineret ved musikkritikerprisen Steppeulven for Årets Tekstforfatter. Deres albums er blevet kaldt ”et af årets mest originale danske udgivelser” af Politiken, ”en af de bedste danske udgivelser i nyere tid” af Undertoner, mens Soundvenue beskrev det seneste som ”både balstyrisk og balsamerende” og fortsatte med at beskrive First Flush som en blanding af punk-avantgardisterne Marching Church og vestegnsrapperen Sivas.

Senest har First Flush udsendt det anmelderroste album “Fjorden”, der blev rå-spillet på P6 BEAT og fremhævet som et af årets fineste danske albums i både Politiken og Soundvenue.

Foruden deres danske fans har First Flush, efter Alexander Weile og Jonathan West Carstensens ophold i Japan, også japanske fans. Carstensen og Weile var begge en del af flere sæsoner af det kendte japanske TV-show “Why Did You Go To Japan?” med 20 millioner seere.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here