Johannes Smed deler poetisk budskab på ny single

0
783

Johannes Smed er en dansk multikunstner, der har spillet på Roskilde Festival, lavet lydkunst på ARoS og meget, meget mere.

Sidste år udgav Johannes sit debutalbum “På Kanten Af Det Hele”, som fik stor ros for sin afmålthed og dybde. I år vender han tilbage med ny solo-musik. Han har senest udsendt ”Modner” og nu kommer opfølgeren ”Tiden Renser”, som er ude den 30. april.

Singlen fortæller historien om en voldsom oplevelse, eksempelvis i et forhold, der med tiden fortager sig.

Johannes pointerer, at ser man tilbage på oplevelsen efter at have ladet den ligge, kan man måske endda få noget positivt ud af den – for kernen af forholdet er der stadig.

“Tiden Renser er skrevet i det sitrende skrøbelige øjeblik lige efter et ligegyldigt skænderi med min hustru. Så mange ord blev sagt, som eksplosioner, og bagefter sidder jeg alene i støvet og leder efter mig selv, mine egne ben i et rod af granatsplinter af ord. Det er en følelse af at være helt hudløs og skrøbelig, og på samme tid at vide, at vi gerne vil hinanden begge to, selvom det er svært at mærke lige i dette øjeblik,” fortæller Johannes.

Sangen spiller meget godt sammen med den forestående genåbning efter corona – en voldsom pandemi, en virus-eksplosion, som har været svær at komme igennem. Men med tiden vender håbet tilbage, og der er lys forude. ”Stille, stille letter tågen / og det står klart, at tiden renser”.

Johannes’ musikalske univers er en dualitet mellem det eftertænksomme og det desperate, og hvordan man som lytter tager det ind, kan afhænge af den enkeltes state of mind.

På ”Tiden Renser” kan man f.eks. lytte efter det rolige klaver eller den aktive perkussion, som Johannes faktisk har “indspillet” ved brug af munden. Desuden er hans stemme placeret i to oktaver, så man kan identificere sig med den lyse og desperate, eller med den dybe og rolige.

Lyt selv, når ”Tiden Renser” udkommer d. 30. april via DME.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here