Lützen: “Stikker i Hjertet”

0
1169

”Lützen er en gadedreng – med gode manerer”. Sådan beskriver Peter Andreas Lützen selv sit nye alterego, der blot bærer hans efternavn. Under navnet Lützen, udsender han den 21. maj sit allerførste soloudspil ”Stikker i Hjertet”.

Navnet ringer nok en klokke, hvis man kender bands som Panamah og Ekspressen (der tidligere gik under navnet Humørekspressen). Lützen har nemlig været med til at danne de to populære bands, har skrevet tekster og melodier og spillet et utal af koncerter rundt i hele landet med begge.

”Stikker i Hjertet” er en iørefaldende straight forward popsang med en personlig tekst. Det er allerførste gang, Lützen stiller sig selv helt til skue og synger om sine følelser. Men smerten præsenteres med et glimt i øjet.

”Sangen handler om den følelse, du står med første gang, du møder jalousien i en ny kærlighedsrelation. Efter at have dyrket den sorgløse, frimodige, ubetingede kærlighed, der har naglet dig til nuet i en uendelig lykkerus, indser du pludselig, at den kærlighed, der har bygget dig op som et nyt og bedre menneske, med ét har fået magten til at nedbryde dig fuldstændig. Den varme, omfavnende følelse af lykke ændrer form – og nu stikker den i hjertet,” fortæller Lützen om teksten.

En drøm om at udgive sine helt egne numre har ulmet i musikeren i mange år. Men det var den ufrivillige Corona-pause, der endelig fik skubbet ham ud i at gøre drømmen til virkelighed.

”For mig var lockdown både en velsignelse og en forbandelse. Mit musikalske soloprojekt er en del af velsignelsen,” siger Lützen, der udover at være en gadedreng fra Amager, er en kreativ og alsidig musiker. En multiinstrumentalist. På den aktuelle single og den kommende EP, spiller han selv alle instrumenter bortset fra trommer, der spilles af Thomas Steen Hansen. Singlen er produceret af Andreas Keilgaard (Fresh-I) og mixet af Pharfar.

”Non mollare mai”, som der står der på singlecoveret, betyder ”giv aldrig op”. Og Lützen giver aldrig op – hverken som musiker eller menneske.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here