Johannes Smed – Modner

0
739

Den danske sangskriver, lydkunstner og producer Johannes Smed udgiver sin nye single ”Modner” i kølvandet på det lige så modne og dog legesyge debutalbum “På Kanten Af Det Hele”. Det nye udspil afbilleder artistens ydre ro og indre desperation i en fortælling om at acceptere, at livet ikke altid folder sig ud i det tempo og på den måde, man forventer.

Johannes Smed er en multikunstner med erfaringer fra mange musikalske områder. I begyndelsen af 2020 valgte han at prøve kræfter med et solo-projekt og udgav det anmelderroste debutalbum “På Kanten Af Det Hele”.

Nu deler Johannes sin nye single ”Modner”, et statisk og inddragende udspil med eftertænksomme tekster, der viser en udvendig afmålthed, men med underlæg fra et indvendigt kaos. Og som et billede på hans omfattende erfaring er det ikke et nummer, der kan sættes i en kasse, men derimod et genreomfavnende udspil.

Titlen siger det selv: nummeret handler om at modnes. Det er en sang, der reflekterer over opvækst og over følelsen af at slippe ud af den rolle, man gennem tiden er blevet tildelt. Det er fortællingen om tilgivelse og accept, om at være både rolig og desperat på samme tid, om at acceptere, at man ikke kan styre, hvornår noget slipper så nye veje kan åbne sig.

Johannes fortæller:

”I barndommen blev jeg rettet af, jeg fik min far til at flippe ud og min mor til at bryde sammen. De kunne ikke magte min energi, så min rolle blev at undertrykke mig selv og underholde og løfte stemningen for hele familien. Nu, 40 år senere, kæmper jeg stadig for at slippe ud af de mønstre og roller, kæmper for at tilgive opvæksten og slippe mig selv fri.

Det har givet mig en rolig, tålmodig, eftertænksom overflade, men indeni føler jeg mig stadig desperat, ivrig og indespærret. Jeg ved, at vejen ud af kasserne er lang, men jeg synes ’(tit), at vi bevæger os lidt for langsomt. Jeg prøver på at give slip, men det hænger lidt for godt ved.’”

”Modner” har Johannes Smed produceret i samarbejde med Jeppe Pilgård (Anya, Clara, Gurli Octavia m.fl.).

“Modner” udkom den 26. marts via DME.

Om Johannes Smed

Johannes Smed er sangskriver, lydkunstner, guitarist, producer, komponist og eksperimentalist med erfaring, der favner det meste af musikscenen. Han har lavet alt fra at spille underholdningsguitar for store publikummer til at indgå i obskure små lydeksperimenter.

Eksempelvis har han:

Spillet på festivaler som Roskilde, Skanderborg, Sølvbjørn Filmfestival i Berlin m.fl.
Været producer på udgivelser inden for mange forskellige genrer, bl.a. Nanome (elektronisk), Vibeke Falden (elektronisk), Michael Hamilton (singer/songwriter), Mallebrok (Folkemusik)
Indgået i opsætningen til en lang række teaterkoncerter – bl.a. ‘L.O.C’ på Århus Teater i samarbejde med reumertvindende instruktør og scenograf Sargun Oshana og David Geerths.
Arbejdet med at skabe lydkunst med glaskunstneren Marie Retpen samt været hyret som lydkunstner af ARoS til at fortolke deres udstilling med den amerikanske kunstnerduo Jonah Freeman og Justin Lowe.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here