SOLEN ER SEXET

0
1448

SOLEN ER SEXET er et debuterende musikkollektiv med skiftende besætning centreret omkring samarbejdet mellem sangskriver Lise Westzynthius og den prisbelønnede forfatter og dramatiker Bjørn Rasmussen. De to skriver tekster og melodier i fællesskab og inddrager andre medsangskrivere, vokalister og producere.

SOLEN ER SEXET gør op med prædefinerede kønskasser og hylder samhørighed. Det kommende album har 10 forskellige producere – én til hver sang – med en lille overvægt af kvindelige, nonbinære og queer producere. Listen tæller bl.a. O/RIOH, GRO, peachlyfe, HunBjørn og Frederik Valentin.

Den første single, OKSEKROP, handler om at lytte til kroppen og give sig hen til at blive ét med sin natur. Sangen er en taknemmelig henvendelse til kroppens udtryk og en hengivelse til alt det, der flyder uden for det kontrollerende ego.

Det er samtidig det eneste nummer på albummet, som Lise og Bjørn selv har produceret.

”Vi prøver med vores sange at vende blikket mod vores væren. I en del af verden hvor instrumentaliseringen af naturen er dominerende, svinder den åndelige dimension. Det er interessant, at så mange fik blik for naturen under coronanedlukningen. Naturen er jo vildt dramatisk og arbejder meget sikkert. Man skal bare være langsom nok. Kigge længe nok. Lytte.”

Musikvideoen til OKSEKROP er skabt af billedkunstner Kim Richard Adler Mejdahl og er et humoristisk take på materien der taler, og viser de to sangskriveres kroppe i forvandling. Mejdahl er netop blevet præmieret af Statens Kunstfond som en del af Den Unge Kunstneriske Elite.

Fællesskabet og tilsidesættelsen af egodyrkelsen er et dogme, som præger alle aspekter af det kommende album. Ambitionen med sangenes tekster, melodierne og den brede skare af producere og vokalister samt et unisont fælleskor på en af sangene – og medvirkende i alle aldre – er at omfavne det kollektive og mangfoldige fremfor den egodrevne persondyrkelse, der ofte overtager og skygger for det, det hele handler om: musikken og fællesskabet i musikken.

Den præmis afspejles også i det visuelle udtryk, hvor alle medvirkende – teknikere, musikere, producere, dyr og planter – afbildes på et albumcover, der åbent inviterer alle ind i musikken, udvider bandinstitutionen og hylder diversitet og fællesskab.

Albummet udfolder en klar og kompleks tone i det danske sprog. SOLEN ER SEXET besynger fællesskabet, dyrene, begæret, bønnen og naturen i et lyst og hverdagsligt, men twistet nudansk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here