Lærke Emilie i lykkerus på “Sirener”

0
405
Foto: Andreas Ringblom

Den 6. januar sparker Lærke Emilie 2023 i gang, når hun udgiver den både fandenivoldske og sårbare “Sirener”. Med en klubbet produktion fortæller sangen historien om to mennesker, der burer sig inde i tre dages lykkerus. Samtidig lurer frygten for, at kærlighedsboblen brister.

Hun vandt Karrierekanonen i 2016, og i kølvandet på sejren skaffede sange som “Gør Det Med Mig”, “Trailer” og “Vægge Af Guld” hende mere end 400 afspilninger på P3. Nu er den danske sanger, sangskriver og producer Lærke Emilie klar med “Sirener”, som udkommer den første fredag i 2023. Og hvilken måde at sparke året igang.

Fandenivoldsk produktion

Kombinationen af sårbare tekster og en tung moderne lyd må efterhånden siges at være kendetegnet for Lærke Emilies musik, og “Sirener” er ingen undtagelse. “Jeg har altid stejlet, når blødt møder blødt, og det tror jeg, min musik bærer præg af. I mine produktioner søger jeg altid en fandenivoldskhed til at ledsage de mere indadvendte følelser, der ofte ligger i min lyrik”, siger hun og peger på artister som Drake og Travis Scott som nogle af de helt store inspirationskilder til sin lyd.

Lykkerusens puls

“Sirener handler om at bure sig inde i tre dage med et andet menneske, fordi der er opstået en
helt særlig magi, man aldrig vil have ender”, siger Lærke Emilie og refererer til stroferne i broen:

“Vi er så fucking bange for hvad vi har skabt her
Så godt har ingenting lov at være”

Sangens markante og klubbede stortromme materialiserer den puls, som er opstået mellem de to mennesker, der ikke har lyst til at se enden på den tidslomme, de oplever:

“Hovedpersonerne i teksten forsøger at holde liv i den tosomhedsfest, som er opstået mellem dem. I baghovedet ligger der nemlig en frygt for, at det hele ramler, når realiteterne udenfor lejligheden bliver involveret”, forklarer Lærke Emilie, som glæder sig til at præsentere sin første udgivelse i 2023.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here