Trope udgiver debut-EP fyldt af øjebliks billeder

0
874

Tropes fem numre lange debut EP er en samling af stilsikker drømmepop, hvis malende lydbilleder veksler lystfuldt mellem frostklare, stjernebesatte nattehimle, som på titelnummeret, og eksotisk jungledis som på “Globetrotter”.

Modsætningerne kulde og varme forenes i kompositioner, der til tider kan karakteriseres som døsig drømmedisco, som på numrene “Jeg Vågner” og “Fortæl Mig Intet”.

Under de abstrakte og tågeindhyllede akkorder banker imidlertid et hjerte – tydeligst udtrykt i EP’ens fokustrack “Jeg Længes Mod”. En insisterende dommedagsstortromme angiver her takten, tekstligt smukt akkompagneret af Tom Kristensens undergangslængsler fra digtet “Angst”, som teksten til “Jeg Længes Mod” er baseret på.

Duoen Trope er opstået ud af et eksperiment, som Elias Lykkeskov og Andrea Klausen igangsatte for et par år siden. Eksperimentet gik ud på at undersøge, om man kan lave god popmusik på stedet, så duoen satte sig til at improvisere popmusik i nuet kun bevæbnet med stemme, synthesizer, trommemaskine og en stak digtsamlinger til inspiration.

Flere af numrene på EP’en “I Billeder” er næsten som de blev improviseret frem i studiet, mens andre har været længere processer igennem fra det improviserede startskud til deres færdige form. Numrene har fået lov at udvikle sig, som de havde lyst til i studiet, men Andrea og Elias har været tro mod improvisationen og forsøgt at holde fast i de idéer, der opstod i numrenes tidligste stadier.

”Det moment, vi skabte musikken i, har været altafgørende for, hvordan musikken er kommet til at lyde. EP’en består af øjebliksbilleder, og vi har i redigeringsfasen forsøgt at være tro mod disse øjeblikke.” – Andrea Klausen.

”Det kan være svært at redigere i improviseret musik, da man ikke kan genskabe det rum, som vi skabte musikken i. Derfor har vi forsøgt at forstørre og forstærke det, der allerede var, i stedet for at lave noget om.” – Elias Lykkeskov Jensen.

Efter at have lavet de indledende, improviserede skitser til numrene, begyndte Trope at undersøge, hvilken musik de havde skabt, og hvad den kunne. De fandt hurtigt ud af, at det fragmenterede og skizofrene tekstunivers, der var blevet skabt i improvisationerne, kunne forstås i alle mulige forskellige retninger.

Det valgte duoen at understøtte og arbejde videre med, sådan at musikken blev billedskabende for lytteren. Det er med andre ord musik, der danner billeder på lytterens nethinde. Numrene vil blive forstået forskelligt alt efter, hvem lytteren er, og teksterne finder dermed deres betydning i kraft af lytterens egne associationer.

Teksten er i de fleste af numrene på EP’en udklip af enkelte ord eller vendinger fra forskellige digte blandet med egen tekst. Teksten til nummeret “Jeg Længes Mod” er f.eks. baseret på Tom Kristensens digt “Angst” og nummeret “Jeg Vågner” har en sætning med fra digtet “Vi Danser I Mørket” af Søren Ulrik Thomsen.

Trope er en duo bestående af de to venner Elias Lykkeskov Jensen og Andrea Klausen. De mødte hinanden på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, hvor de studerede sammen og hurtigt fandt ud af, at de rent musikalsk var et godt match.

Der skulle dog gå 3 år, før de for alvor fik gjort noget ved samarbejdet og påbegyndte processen op til udgivelsen af denne EP. Under indspilningerne fik de hjælp af studiekammeraterne Andreas Pilgaard (trommer) og Daniel Skov (bas), som også begge har haft stor betydning for, hvor numrenes musikalske udtryk har bevæget sig hen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here