Looney Gloomers spiller med musklerne på albumforløber

0
743

“Muscles” er inspireret af tragisk Steinbeck-klassiker, men skaber håb og varmer op til spændende konceptalbum fra det eksperimenterende firkløver!

Looney Gloomers har rødder i både London og København – en moderne hybrid af nostalgi og globalisering, mens deres temaer omfavner en tidløs uro og deres lyd introducerer en nutidig selvdisciplin. Selv er de en sær blanding bestående af en skuespiller, en musikproducer, en lærer og en tech-manager, der fandt sammen, enige om, at skabe musik der betyder noget. 

“Vi stod udenfor og lyttede til musikken fra et vindue på Vesterbrogade og følte, at vi ikke helt passede ind i bybilledet. Bonderøve i København og Københavnere i London. Vi undrede os over hvilken side af vinduet, vi egentlig var en del af? Og det gav os lyst til at skabe noget friskt, noget helt nyt som både kunne kigge ind og ud. Og så startede vi Looney Gloomers.”

“Muscles” er førstesinglen fra bandets kommende album – en 8-tracks plade, som de to forsangere og to multiinstrumentalister, har indspillet i samarbejde med Søren Buhl Lassen (Blaue Blume, Brimheim, moi caprice, Lucky Lo m.fl.)

“Muscles var også den første, vi fandt på, da vi sad i Søren’s studie i Valby. Den fik stor betydning for os og for de sange, som fulgte. Teksten er inspireret af Steinbecks novelle, Grapes of Wrath – en tragisk fortælling om en folkevandring i 1930’erne – og sangen repræsenterer alt det, vi selv elsker ved musik, som gror eftertanke og giver et sus i maven.”

Det er blot et år siden, at Looney Gloomers debuterede på egen hånd med det anmelderroste debutalbum, “House of Dying Days”. Her var konceptet en lyrisk sammenhæng fra start til slut, mens det kommende album har konceptuelt fokus i processen; skrevet, indspillet og mixet færdig på blot 20 dage. En krævende proces, som bandet dog kan høste frugterne af nu med udgivelsen af “Muscles”.

“Muscles” udkom den 16. september.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here