MAE fortæller om fars død på ny single

0
678
Foto: Anders Vedel Stokkebæk

Den 14. september udgave Indiebandet MAE singlen “De smukkeste liv”. Lydbilledet appellerer til Peter Sommer-fans, mens teksten fortæller en dybt personlig historie om at miste en forælder under utrolige omstændigheder. 

Hvis du var glad for Peter Sommers “Til Rotterne, Til Kragerne, Til Hundene”-album, vil du helt sikkert falde pladask for “De smukkeste liv” fra danske MAE. 

Med et upbeat arrangement og en gribende tekst tager “De smukkeste liv” lytterne med på en rejse gennem livets strabadser.

Det dystre musikalske univers skabes i mødet mellem en markant basgang, en insisterende stortromme og MAEs distinkte baryton-vokal, der leverer en lyrik, hvis baggrund er så ufattelig, at man næsten ikke tror den.

Døde før genforening 

Ricki med efternavnet Mae havde et kompliceret forhold til sin far. De så faktisk ikke hinanden i mere end 25 år, men en dag ringede han til sin far for at genoptage kontakten.

Det blev en kort, men opløftende samtale, og da det endelig så ud til, at de skulle ses igen, døde faren helt ud af det blå af et hjerteanfald blot 11 dage før, de skulle mødes. 25 år – og så 11 dage.

Den oplevelse og sorgen det medførte blev årsagen til en selvterapeutisk fase og en motivation til at skrive en række sange om kærlighed og tab, hvor “De smukkeste liv” er en af dem.

Minibiografi

MAE består af frontmand Ricki Mae og Anders Vedel Stokkebæk. Oprindeligt kommer de fra Esbjerg, men i dag har de base i København. Herfra forsøger de at etablere sig som et band, man skal holde et vågent øje med på den danske indiescene i den kommende tid.

MAE har tre nye singler under opsejling i 2023, og bandet kan også opleves på Drop Inn den 23. november.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here