MOB WAR ser ind i selvbedragets glasklare øjne

0
1250

Med en helt ny single, Glassy Eyes, er den ambitiøse trio Mob War tilbage. Deres tunge beats og stramme strukturer er kendetegnende og en særegen, sorgfuld vokal tager os på Glassy Eyes med ind bag ”sjælens spejl”, for at se på de tankespind, vi lammer os selv i.

 Singlen er det første udspil fra Mob Wars kommende debutalbum.

Mesterlige udskejelser (…) en debut, der lægger kimen til noget stort og enestående.” (GAFFA)

Sådan blev det spået da Mob Wars debut-EP Overthinking udkom i ’17. Den blev optaget i one-take af tre meget unge, meget stædige fyre.  Frederik, Benjamin og Viktor sætter nemlig hellere barren for højt end for lavt. Og så når de den. Men inden da røg der et helt album i skraldespanden. 

Året efter var der skrevet sange til et nyt album, indspilningerne var i gang, men de var ikke tilfredse. Igen blev det hele skrottet, og processen startet forfra. 

Nu er de klar. Glassy Eyes er det første udspil fra deres debut album, og den afslører, at Mob War stadig dyrker det organiske i et lydbillede, der snor sig omkring en tung rytme, et luftigt omkvæd og Frederiks varme, sårbare klang. 

Glassy Eyes handler om bagklogskabens ulideligt klare lys, som man glimtvis blændes af, og så alligevel skygger for. Eller som Frederik siger:

”Den handler om at blive ramt af følelsen af ikke at have udnyttet livet – og at det pludselig kan være for sent. Det vindue, der åbner indtil selverkendelsen og lader et gabende fravær af succesfølelse stirre på dig. Den indre dialog, der følger med, som alligevel altid ender med et lukket vindue og et selvbedrag, der gør at man kan fortsætte som før.”

Glassy Eyes er ude på alle digitale platforme den 12. juni. Debutalbummet udkommer i efteråret 2020.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here