Ny hårdtslående single fra Alva

0
1046

Indie rock-duoen Alva hylder ungdommens vilde aftener, nære venskaber og de gange man har danset lidt for tæt med døden.

”Can we ever get drunk enough?” – refrænet gentages med stigende intensitet, mens instrumentationen bygger op som en gryde der koger over i Alvas nye single ”Dead Inside / Alive Tonight”. Sangen er en hyldest til ungdommen, og er et tilbageblik på følelsen af frihed man finder i at leve én øl ad gangen mens nætterne hurtigt bliver til morgener. Samtidig reflekteres der over den rolle man kan føle sig nødsaget til at indtage som ung mand, og hvilken kultur det medfører at gemme sine følelser fra sine venner og sig selv.

”Dead inside / Alive Tonight” er en punket indie rock slagsang i højt tempo, i konstant vekselvirkning mellem melankoli og livsglæde. Lyden kan sammenlignes med 00’ernes indie-rockbands som Franz Ferdinand og The Strokes. hvor en poppet melodi druknes i lag af distorted guitar. Melodiske guitarriffs bærer sangen gennem versene, og tight trommefills understreger de vigtigste pointer indtil sangen når sit eksplosive klimaks i omkvædet.

Lyrikken maler et billede af ungdommens natteliv gennem vignetter, der springer i tid og sted gennem versene. Fra at kysse foran Nørrebro-perlen King of Kebab til at kaste op fra et tagstillads. De hurtige aftener i venners lag hyldes, og de gange man har flirtet lidt for tæt med døden i sine eskapistiske eventyr bliver anerkendt med ærefrygt. Gennem versene skifter fokus fra romantiseret nostalgi til en kommentar på den usikkerhed og de skrøbelige venskaber der følger med i en kultur om at prøve at passe ind i et ideal som ung mand.

Mår, forsanger i Alva udtaler:

”Sangen udsprang fra en gåtur gennem Nørrebros gader, hvor der pludselig dukkede et minde op på hver gade jeg gik forbi. Jeg huskede hvor jeg faldt på cyklen da jeg kørte fuld hjem, steder jeg har knust hjerter og fået knust mit eget, og der hvor min ven engang hang fra 5 etagers højde i et stillads. Det er romantisk at tænke tilbage på disse tider, men jeg er også taknemmelig over at have efterladt nogle levn fra ungdommen. Måden man snakker om kvinder på for at prøve at lyde sej, og går mere op i at sige ’det rigtige’ end at være oprigtig, og hvor man ikke er der for hinanden som venner på et dybere plan. Når jeg tænker tilbage tror jeg egentlig ikke nogen af os havde lyst til at være den person som vi følte var forventet for at kunne passe ind, og det er vigtigt at italesætte, at det ikke behøver at være på den måde.”

Dead Inside / Alive Tonight er en single fra Alvas kommende EP ”Male Friendships”, der udkommer 1. september på alle streamingplatforme. EP’ens 4 numre tager lytteren på en rejse gennem bandets soniske univers med både ballader og festlige rock-numre, der alle ser på temaet mandlige venskaber fra forskellige perspektiver.

Alva er blevet anbefalet af KarriereKanonen, og er blevet skrevet om i BandsOfTomorrow. De har i 2022 spillet på Forbrændingen og LEAD Festival, og du kan høre dem live i København til efteråret i forbindelse med release af deres EP Male Friendships.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here