GRO annoncerer rave-poppet breakup album skrevet med tidligere kæreste

0
384
foto: Julie Møller Christiansen

De fleste mennesker har prøvet at bearbejde et break-up, men det er de færreste, der har skrevet et album om det med deres ekskæreste.

Netop den proces har den kvindelige producer og artist GRO været igennem med sin tidligere kæreste gennem 8 år, Mads Kinnerup. Nu er hun klar med dato for albumudgivelse og for albummets tredje single In Your Way.  

GRO album debuterede i 2021 og markerede sig som et af de mest spændende nye navne på den danske scene med sin personlige vægtløse pop. Debutalbummet Columna handlede om sorgen efter moderens selvmord. Det kommende album, Better Be Yours er også terapeutisk i sit udgangspunkt og indeholder en række post-breakup sange i både den inderlige og den hårdere elektroniske ende. 

Bag aliasset GRO står multi-instrumentalist og producer Julie Møller Christiansen. Siden debutalbummet udkom har hun høstet flotte anmeldelser og spillet koncerter til GAFFA på Græs, SPOT festival, KVINFOs 8. marts i Vega mm.

Udover sit artist-virke producerer hun for andre kunstnere og har bl.a. stået bag musikken og på scenen til Jeanett Albecks forestilling Ellers Mange Tak! og produceret SOLEN ER SEXETs single Skødesløse Lænder, som lå i rotation på P6 Beat i adskillige uger.

Seneste single fra GRO, titelnummeret Better Be Yours, udkom i februar og har fået airplay på både P1, P3 og P6 Beat.

Det nye album, Better Be Yours, er et stærkt vidnesbyrd fra break-up’ets dansegulv, hvor emner som parforhold, usikkerhed, drømme, fomo, udvikling, kompromis, bekræftelse og accept er blandt de inviterede til festen.

“Albummet handler overordnet om den stemning, der kan sidde i kroppen efter et breakup – en masse modsatrettede følelser og tanker, som, hvis man tør gå ind i dem, jo også indeholder et kæmpe potentiale for udvikling. Better Be Yours har fungeret som Mads’ og min musikalske parterapi. Vi har skrevet det mens vi har løsnet os fra hinanden og vokset sammen på en ny måde gennem musikken”, fortæller Julie.

Albummet griber uforfærdet i alle de følelser, der følger med et brud, jagten på ny kærlighed og troen på at den og det musikalske samarbejde og venskab med en tidligere partner kan eksistere samtidig. Og så er det på imponerende vis skabt af begge parter.

Første single fra albummet, Skinny Dip, udkom i december ’22. En sang som kom ud af de snakke Mads og Julie havde, da de begyndte at date igen og oplevede dating-app kulturens indbyggede ”fomo”, som en konstant søgen efter det umulige perfekte.

Anden single og titelnummeret Better Be Yours er med sine ravede synthesizere, tung bas og et hook der kaprer hjernen, en energisk hyldest til at turde at slippe kontrollen og hylde parforholdets op og nedture.

Tredje single In Your Way fungerer med sit melodiøse og luftige udtryk som en accepterende vejviser på albummet og forklarer på mange måder, hvorfor de to gik hver til sit:

”Når man har udviklet sig sammen i en årrække kan det være svært at indse, at man er nået til et punkt, hvor man ikke længere baner vejen for hinanden, men mere er i vejen. Det ville vi ikke være. Men vi er fast besluttede på at forblive på hinandens rejse som venner”, fortæller Mads og Julie.

Hvor Columna søgte at inkorporere elementer fra GROs opvækst med folk og strengeinstrumenter i det elektroniske lydbillede har Better Be Yours et mere rendyrket elektronisk islæt, ofte med referencer til klubmiljøets neonæstetik.

Julie og Mads deler en passion for 90’ernes rave, som de før har dyrket i deres tidligere projekt We Are The Way For The Cosmos To Know Itself, der bl.a. spillede på Roskilde Festival i 2014. På Better Be Yours har de genoptaget rave-referencerne i et ny og moden kontekst.

Better Be Yours album og fokustrack ude den 2. juni 2023

Særligt harpespillet er det magiske ved Columna. Det forvandler en almindelig sang til et overjordisk stykke musik. (Information)

Anden single fra danske Gro er et rørende stykke underspillet, alternativ popmusik. (Soundvenue)

Better Be Yours album og fokustrack ude d. 2. Juni 2023

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here