Ny revolutionslysten single fra Anders Riis

0
1531

Sangskriveren Anders Riis’ kalder til revolution på nyt singleudspil.

Lad os planlægge revolutionen hjemme hos mig, jeg kan onsdage i ulige uger hvad med dig?” Med de ord slår sanger og sangskriver Anders Riis tonen an på sin nye single “De Siger At Tanken Den Er Fri (Som Man Siger)”, som er hentet fra Riis’ kommende album “Opdrift”, der udkommer 13. marts.

Se behind the scenes-musikvideo HER

Sangen kalder til revolution af både personlig og samfundsmæssig karakter. Den antyder, at der er brug for seriøse forandringer. Men ønsker vi at ændre noget i det store hele, så bør vi måske begynde i det små – med os selv? Det er dog vanskeligt at igangsætte revolutionen, for selvom vi konstant går rundt og fortæller hinanden, at vi brændende ønsker os at ændre på den herskende verdensorden, så har vi svært ved at finde tid og mod til at komme i gang. Vi får altid lagt andre planer eller også har vi en endeløs række af undskyldninger for at udskyde at skride til handling. På den måde fungerer sangen også som en velment stikpille rettet mod den almene, danske magelighed som hersker i 2020.  

Anders Riis fortæller om “De Siger At Tanken Den Er Fri (Som Man Siger)”:  “Sangen er en ironisk kommentar til en dansk samtid, hvor vi på en gang prædiker forandring, men samtidig forskanser os, og har nok i os selv. Tekstlinjen “De siger at tanken den er fri” er en spydig kommentar til vores verden her på tærsklen til et nyt årti, en verden der måske mere end nogensinde har brug for forandring, men samtidig er det også en sang, hvis kritik også peger tilbage på mig selv. På den måde kan sangen høres som en frihedshymne, der handler om at sætte sig selv fri”.

De Siger At Tanken Den Er Fri (Som Man Siger)” blev skrevet under en nordatlantisk turné, hvor Anders og hans faste band kort efter havde urpremiere på den ved koncerter foran et færøsk og grønlandsk publikum, imens sangen endnu var helt grøn. Det blev hurtigt en livefavorit for bandet og var det første nummer, som blev indspillet i Lundgaard Studiet under arbejdet med den kommende plade.

Singlen er første smagsprøve fra albummet “Opdrift”, der udkommer i det tidlige forår. Albummet er Anders Riis’ andet udspil i eget navn med dansksprogede sange. Tidligere har han udsendt tre kritikerroste album med engelsksprogede sange under navnet Southern Gothic Tales, hvor mange vil genkende sangene “Small Town Choir” og “Burned Out Elvis” fra DR’s populære programserie “Gintberg På Kanten”.

Hør sangen her: https://www.youtube.com/watch?v=-VQlNiwnWTQ

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here