Nymalet – den første der skriver superband, får ballade…

0
1013

.. hvis der er noget corona, aflysninger og nedlukning har lært os, så er det at udnytte de muligheder, der kommer. Og at det kan ende med at skabe helt nye veje og stier, ingen havde forestillet sig.

Projektet Nymalet (Katinka Bjerregaard, Trine Jørck, Torben Guldager, Asger Techau, Johan Olsen, Christian Hjelm og Daniel Buchwald) blev skabt som et post-corona koncept med det eneste problem, at coronaen slet ikke var færdig med os. De skulle have været et lille partybus-kollektiv med syv forskellige stemmer fra seks forskellige danske musikgrupper. Et kollektiv, som skulle sætte ild til januar i et helt nyt nymalet år uden hjælpepakker og mundbind. Men som I ved, gik den plan lige ned i lokummet.

Hvad gør man så? Dagene var sat af til at spille sammen på nye måder. Konstellationen var klar til at vise, at syv egoer godt kan arbejde og fjolle sammen, og musikere ikke kun er konkurrenter i en branche, der egentlig er bygget sådan. Samtidig er de venner på kryds og på tværs, men havde aldrig rigtigt været i maskinrummet sammen før.
Alle klar til at lege, så det besluttede de at gøre.

Nød lærer, måske som bekendt, musikere at bevæge sig ud og skrive på ukendt territorie, og på tre weekender mødtes de syv musikere, og skrev fire numre sammen. De var, i egne ord, på en famlende legeplads, for ingen havde prøvet noget lignende før. Det var en kunstnerisk limbodans at finde vej sammen i en musik, der ikke lød som dem selv hver især. Kollektiviteten i projektet var fra starten ekstremt vigtig. Alle har været involveret i alle sangene. Alt er skrevet, komponeret, indspillet, sunget, produceret og undfanget sammen. Og alt det, er blevet til en EP.

Første single “Selv Om Du” udkom den 12. marts 2021. Sangen er en skæv kærlighedssang til alle dem, der løber lidt for hurtigt for at nå det hele og den videre søgen efter at finde den bedste udgave af dem – eller sig – selv. En sang, der fortæller den travle, at det nogle gange er godt at stoppe op og se, hvem, der venter på én.

Omkring Record Store Day i juni udkommer der en EP med Nymalet – og det sker uanset hvad coronaen vælger at gøre ved os fremadrettet – som et vidnesbyrd over og for legelyst, kreativitet og musikalsk overlevelse.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here