No Words fra MALMØ

0
967
Foto: Martin Baltser

MALMØ er klar med den fjerde single fra det kommende album The Inevitable End, part I-V. Singlen No Words og den tilhørende artvideo udgør den fjerde af albummets fem forudsigelser om verdens ende.

Bag MALMØs unikke stemme og sangskrivning står Maria Malmø. Hendes udgivelser og live optrædener har imponeret både herhjemme og i resten af Europa, og hun er blevet sammenlignet med Eivør, Bjørk og Agnes Obel. No Words er skrevet og indspillet sammen med Marias søster Frida, og de to giver det korte alt-pop track om vores fælles ophav, en smuk søskende-forbundet vokaldimension.

Sangen er inspireret af vores stadige bevægelse væk fra det naturlige mod det kunstigt skabte. Som mennesker er vi en del af naturen, vi kommer af den. Vi er alle grene fra det samme træ, som Maria synger. ”Men alle de her grene svæver løsrevne rundt, fordi vi har fortrængt pagten med naturen i takt med de kunstigt skabte behov vi udvikler”, forklarer Maria.

”Vi ved at vi indtager micro-plast. Vi forgifter planterne, for at få dem til at vokse hurtigere. Vi tager piller for at holde os sunde. Det kunstige bliver en del af os i takt med, at vi forkaster det naturlige”.

The Inevitable End er ikke en dommedagsplade. Den pulserer af liv – i hviskende vokaler, i ildevarslende beats, i smukke harmonier. Det er et musikalsk og kunstnerisk værk i bevægelse. Et stærkt, håbefuldt kald til omtanke.

MALMØ albumdebuterede i 2017 med We Come From The Stars, som imponerede både herhjemme og i udlandet. ”Et dramaturgisk og stærkt billedskabende soundtrack til nogle af de udfordringer mennesker og natur nu engang står overfor i disse år, set med sangskriverens øjne.” (side 33), som BBC6 kaldte ”celestial sounding”.

Albummet opnåede airplay på BBC 6, BBC London, BBC Ulster, Amazing Radio, Shoreditch radio, Seattle kanalen KEXP og talrige andre regionale stationer, ligesom albummet blev playlistet på fremtrædende lister som Crack in the Road og bakket op af Spotify både i Norden og Asien.

Følg MALMØ

www.malmo-music.com
www.facebook.com/mariamalmoe
www.twitter.com/malmo_music
www.instagram.com/malmo_music_

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here