Skarpt poptrack ser morgendagens lys

0
1576

4 Guys From The Future – der igennem et årti har etableret sig som et internationalt anerkendt indiepop-act – er klar til at præsentere det mest storladne poptrack fra Bjarke Porsmoses usentimentale sangskriverårer til dato. Singlen A New Life udkom 5. juni. 

I Tyskland blev de kaldt ”Die Band von Übermorgen”, og både i Tyskland og Frankrig etablerede 4 Guys From The Future sig i starten af 10’erne som et anerkendt og nyskabende indiepop act.

Fremtiden var og er en del af bandets nervesystem. Den er indbygget i navnet, og den lever i musikken og teksterne, som en horisont Bjarke Porsmose altid har søgt retning og drømme i.

For Bjarke, som er front- og bagmand i 4 Guys From The Future, har morgendagen altid været et mere eller mindre bevidst tema. Det var temaet på debutalbummet, og er det på den nye single. A New Life er en storladen ørehænger om håb – håb om at morgendagen altid kan være en ny begyndelse. 

Sangen slynger sig udfordrende ind og ud af kendte rammer og slår ublu ud med armene i sin leg med drømme og ønsket om at finde sjælefred i en moderne verden.

”Det er personligt for mig”, fortæller Bjarke, ”det her med hele tiden at se frem mod en ny tid og være bevidst om, at det ikke er for sent at forandre og udvikle sig – heller ikke som samfund. Sangen kredser om håbet for en ny dag, håbet om en dag at finde og få skabt det, jeg drømmer om. Accept, ro. Jeg kan ikke slippe den neurotiske fornemmelse af nye muligheder, der konstant flimrer på vandoverfladen ude i fremtiden. Måske finder jeg roen en dag, men er der ikke endnu.”

A New Life er blevet til i et frugtbart samarbejde med producer Rune Borup, hvor de gode ideers legende umiddelbarhed er vægtet imod lange tunge arbejdsprocesser – og sammen har de to skabt et stykke ubesværet og storladen popmusik, hvor det personlige håb balancerer mellem den sprudlende livsglæde og skumringens patos.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here