Nyt album fra She’s a Sailor: Do You Want Us to Play?

0
1345

Den 13. november udsendte det danske band She’s a Sailor, deres første longplay udgivelse, “Do You Want Us to Play?”. Albummet udkom digitalt samt på vinyl og CD. Som forløber frigav bandet den 30. oktober singleforløberen “For You”.

Ambitionen var klar, da Jesper Vindberg og Thomas Albrechtsen der står bag She’s a Sailor, i januar 2018 startede arbejdet på albummet “Do You Want Us to Play?”. Efter massiv radiosucces med singlen “Beautiful”, EP’en “Back From The Sky” og en travl koncertkalender, var tiden nu inde til at indfri deres drøm om at lave et værk – en fuldlængde plade.

Det aktuelle album skal følge op på hitsinglen ”Beautiful”s succes, godt hjulpet på vej af den prisvindende guitarist og producer Lars Skjærbæk (Tim Christensen, Carl Emil Petersen, Søren Huss, Claus Hempler, Michael Falch) og grammyvindene svenske Michael Ilbert (Taylor Swift, Katy Perry, Cardigans, Roxette), der har mixet flere numre på pladen.

Med ”Do You Want Us To Play?” indfrier bandet deres kunstneriske ambitioner med et album, der er både poppet, melankolsk, finurligt og alvorligt. Men albummet blev ikke til uden bump på vejen.

Panikangst forsinkede pladen

Godt halvvejs i processen måtte forsanger Jesper Vindberg erkende at han stod over for et psykisk sammenbrud af panikangst. Bandet blev derfor tvunget til at indstille al aktivitet, mens Vindberg gik i behandling.

– Det var en mørk tid. Når man knap tør at bevæge sig ud af sin seng, er der meget langt til at forestille sig at komme tilbage og stå på scenen og at udgive plader. Med medicin og psykologhjælp vendte det langsomt. Og så resulterede det faktisk også i to sange, som både tematisk og musikalsk har sat sit præg på albummet, fortæller Jesper Vindberg.

Han referer her til “For You” og balladen “Panic Attack” der begge er tematisk er centreret om angst. ”For You” er med sin dybe bas en melankolsk sang til angsten, som både tekstuelt og musikalsk fortæller om det jerngreb, som den holdt Jesper Vindberg i. “Panic Attack” kredser om samme tematik, men er musikalsk lettere og afspejler med sit rolige tempo guitar og klaverspil den følelsesmæssige tilstand, som panikangsten skaber.

– I forbindelse med udgivelsen, har vi valgt at highlighte disse sange for at sætte fokus på tabuet omkring psykiske problemer blandt mænd. Jeg gik alt for længe og kæmpede med angsten selv, og til sidst gik det helt galt. Det havde det ikke behøvet, hvis jeg havde turde tale om det noget før. Men jeg var vildt bange for, hvad folk ville tænke om mig, forklarer Jesper Vindberg.

She’s a Sailor var tilbage på landevejen i starten af 2019, hvor de med stor succes supportede Baal på deres Danmarksturné. Herefter forsatte arbejdet med albummet, der endelig blev færdiggjort i starten af 2020.

Pop og melankoli

Selv om “Do You Want Us to Play?” i sin helhed har et melankolsk strejf og berører nogle alvorlige tematikker som længsel, håb og identitet, er der masser af vellydende pop a la “Beautiful” på albummet i form af skæringer som “All I Wanna Do Is Dance”, “Broken Heart” og ”I Miss You So”.

Men bandets mere alvorlig side viser sig, foruden i ”For You” og ”Panic Attack”, i den melankolske åbnings- og titelsang “Do You Want Us to Play?”. Undervejs bekender She’s a Sailor også deres kærlighed til kammerpoppen, når den får fuld skrue med hapsichord og strygere på “Rain and Circus”. Andre skæringer, som den fabulerende “Fools Like Us” har nærmere et klassisk indie præg. “Do You Want Us to Play?” lukker med balladen “My Miss Right”.

– Den sang er speciel. Det er vores ekstranummer live, og vi spiller den altid som duo, fordi det ligesom indkapsler udgangspunktet for vores band. To fyre, der elsker at spille og synge sange sammen, slutter Thomas Albrechtsen.

Singlen “Some Space for Me” der udkom i sommeren 2020, er flittigt blevet spillet på DR P4 mens den lige nu er aktuel i A-rotation på P5, og derved tegner lovende for albummets øvrige numre.

Albummets titel ”Do You Want Us To Play?” tør stille præcis det spørgsmål, som alle musikere gerne vil have svar på. Og ja, for She’s a Sailor kunne noget åbenbart godt tyde på det.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here