Indie pop-kvintetten TREDJEPERSON udsender magisk-maritim video

0
966
Foto: Line Vraae

Den aarhusianske indie-pop gruppe Tredjeperson udgav den 3. september deres markante debutsingle “Under Vandet”, som byder på energisk og selvreflekterende pop. Den 9. september udsendte kvintetten så en magisk, maritim video, som illustrerer sangens tekst om det at synke ned i sig selv og sine mørke følelser.

Videoen er skabt af Oliver Botfeldt og Oskar Klingenberg, og hovedrollen indtages på den mest indlevende vis af Jeppe Elgaard Olsen.

Forsanger Jonas Langager siger om videoen:

“Musikvideoen viser en alternativ og bogstavelig fortolkning af sangens tematik. Et menneske der søger tilflugt i havet for at finde roen og sig selv.”

Jonas fortæller endvidere om “Under Vandets” tema:

“Under Vandet handler om at være i tvivl om sin fremtid og sine relationer, og som en konsekvens af dette lukke sig inde i sig selv og skærme sig fra omverdenen. Om at erkende disse følelser over for sig selv og turde dykke ned i dem. Den er følelsen af ensomme aftener, hvor du mærker mørket lægge sig over dig som en tung dyne. Som hvis du lige var dykket ned under vandet. Du mærker stilheden og trygheden, mens desperationen for at trække vejret oven vande vokser i dig”

Tredjeperson er fandenivoldsk gruppeterapi. De fem bandmedlemmer åbner deres hjerter med eksistentielle og reflekterende sange fra ungdommens rodløshed. Musikkens rå og insisterende udtryk møder lytteren lige på og hårdt. Bandets debutsingle ‘Under Vandet’ rammer dig med pulserende trommer og tung bas, der komplementeres af åbne klange og stærke manifester.

Tredjeperson blev dannet i Aarhus i 2020 og spillede sine debutkoncerter oktober samme år. Navnet kommer af følelsen af at se sig selv udefra. At se sig selv i tredjeperson. En følelse, som går igen i bandets lyrik; observationer af én selv i helt bogstavelig forstand.

Musikken bevæger sig i spændingsfeltet mellem pop, hiphop, rock og moderne beatmusik. Når du lytter til Tredjeperson, står du midt i et paradoks. Du føler dig fremmedgjort overfor den syntetiske og aparte stemme, men får lov til at komme ubærligt tæt på – helt nøgen og set. ‘Under Vandet’ er en hyldest til at have det okay med ikke at have det okay – at dyrke ensomheden, fortvivlelsen og drømme om bedre tider.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here