Nye danske musiktalenter offentliggøres til Prxjects Stage

0
1027

Heartland kan i dag offentliggøre årets program for festivalens seneste musikscene; Prxjects Stage, som præsenteres i samarbejde med Mercedes-Benz. Her kan man opleve nogle af tidens største musikalske himmelstormere, som i år tæller blandt andre Bette, Lord Siva og School of X, mens Heartland også lancerer et helt nyt morgenjazz-format på scenen.

Igen i år er der mulighed for at opleve nogle af landets største talenter, når Prxjects Stage forvandler området ved skovsøen til et intimt koncertunivers, hvor man kan gå på opdagelse blandt nogle af tidens musikalske stjerneskud. Scenen præsenteres af Heartland i samarbejde med Prxjects by Mercedes-Benz, der sammen lancerede scenen i 2018.

Josefine Winding, booker og ansvarlig for Prxjects Stage, udtaler:
”Prxjects Stage er det intime hjørne af festivalen, hvor vi kan eksperimentere med programmet, og publikum er i øjenhøjde med artisterne. Vi har udvalgt de mest interessante navne på tværs af genrer og forsøger i samspil med dem at iscenesætte musikken på en ny og interessant måde. Det er vigtigt for os at lede efter kunstnere, der rør os. Det er ikke nødvendigvis altid dem, der bliver spillet mest i radioen, eller dem der spiller udsolgte shows, men derimod dem der skaber musik, der udfordrer og sætter følelser på spil.”

Om tilstedeværelsen på Heartland uddyber Signe Christiani fra Prxjects by Mercedes-Benz:
”Vi er generelt overvældet over den modtagelse, som Prxjects Stage har fået, siden vi introducerede scenen i 2018. I det lys er vi rigtig glade for, at vi igen kan få lov til at bidrage til at gøre Heartland til en helt særlig oplevelse. Det er vigtigt for os, at man på Prxjects Stage kan komme tæt på tidens mest interessante artister; nogle som allerede er i gang med at skabe en fremdriftig karriere – og andre som først lige er gået i gang med at udfolde deres talent. At være med til at skabe den platform harmonerer rigtig godt med Prxjects’ ønske om at skabe et udviklingsrum for musikken.”

Enestående koncertoplevelser med landets varmeste talenter

Prxjects Stage har i løbet af de første to år markeret sig som scenen med de særlige oplevelser. Det gør sig også gældende i år, hvor man kan opleve en række håndplukkede unge artister, der har det til fælles, at de alle er på vej frem.

Blandt de mere etablerede af årets optrædende kunstnere finder man Lord Siva, som allerede for fem år siden markerede sig som et af dansk musiks største talenter. Her blev han nomineret til en DMA-pris som Årets Nye Talent, inden han året efter, i 2016, var nomineret til P3 Talentet ved P3 Guld. Det store gennembrud kom sidste år med den engelsksprogede single Paris, som er produceret af den ligeledes fremadstormende producer Vera. Singlen blev P3’s Uundgåelige, gik nummer et på den danske Spotify Top 50 og endte året som det næstmest streamede og næstmest spillede danske nummer på radio i 2019. I december sidste år vendte Lord Siva retur på dansk, hvilket bl.a. kom til udtryk i den ambitiøse musikvideo til Før Eller Senere, der blev skabt i samarbejde med Prxjects.

Bette Maria Dandanell kan også bryste sig af en P3’s Uundgåelige med singlen Hører Dem Ikke fra efteråret 2019. Hun er af en række medier blevet fremhævet som et af landets mest spændende nye talenter, hvilket blandt andet har udmundet sig i en optræden ved Vegas Udvalgte 2019 og en nominering til Soundvenues Fremtidspris.

Foruden Lord Siva og Bette kan man opleve yderligere ni af tidens mest interessante artister:

Trommeslager Rasmus Littauers soloprojekt School of X har i den grad vind under sejlene i disse måneder. I november sidste år udgav han sin anden EP, Destiny, og kunne samtidig offentliggøre koncerter både herhjemme og i Schweiz og USA. School of X’s filosofi er at udforske nyt musikalsk terræn, og det må man sige, at han gør på den nye EP – væk er den tunge, mørke lyd fra debut-EP’en Dream – i stedet kan man opleve en livlig, lo-fi indierocket lyd, som passer perfekt til en sommerdag på Heartland.

Den nu tidligere forsanger og sangskriver i Nelson Can, Selina Gin, kan opleves på Prxjects Stage med sit nye soloprojekt i eget navn sammen med sit band The Iconics. Det var også i konstellationen Selina Gin & The Iconics, at sangerinden med den karakteristiske dybe vokal i efteråret varmede op for ligeledes Heartland-aktuelle The National, hvor hun undervejs fik selskab af bandets guitarist Aaron Dessner på scenen. Selina Gin er både producer og sangskriver i soloprojektet og på trods af, at hun indtil videre kun har udgivet en række demoer på Soundcloud, mærker man tydeligt den fortsatte fokus på de stærke melodier, fængende hooks og den minimalistiske komposition, der kendetegnede Nelson Can.

Trioen Takykardia er en af landets stilistisk mest markante navne lige nu. De bevæger sig i grænselandet mellem pop og kunst i deres stærkt koreograferede liveoptrædener, hvilket uden tvivl skyldes sangerinden Luna Matz’ baggrund som performancekunstner. Det billedskønne univers komplementeres af en lyd, der blander elementer af triphop, r’n’b, jazz og drømmepop til en cocktail, som bandet selv beskriver som ’episk pop’.

Den danske artist Awinbeh udgav så sent som den 27. december sit debutalbum life stories, hvis 10 numre omhandler momenter i sangerens liv de seneste 10 år. Med sin unikke r’n’b-lyd har han med singlerne swaynew! og senest fever vist sit store potentiale, som bliver særdeles spændende at følge i de kommende år.

De fem tætte venner i Søn mødte hinanden under et højskoleophold, hvor de fandt en fælles interesse og forståelse for musikken. Det har udmundet sig i debutalbummet Det Skandinaviske Design, der udkom sidste år. Her dyrker bandet det håndspillede og rå i en lyd, som er både eksperimenterende jazzet og meget nærværende, mens det lyriske omdrejningspunkt er de moderne, vestlige idealer, som ofte clasher med virkelighedens ofte noget hårdere skal.

BishBusch er Søren Buschmann Friis’ nye soloprojekt, som har fundet sin navneinspiration i en fusion mellem legendariske Scott Walkers plade Bish Bosh og Sørens eget navn. I det nye projekt fungerer det tidligere Franske Piger-medlem både som sangskriver og producer. BishBusch blander moderne hiphop med den klassiske folk-tradition, hvilket giver en lyd, som er både humoristisk og opmuntrende, selvom teksterne til tider berører en række tunge emner.

I duoen Blikfang fusionerer producer David Engelbrecht fra FRAADS og sanger Søren Gade fra Lød deres baggrunde fra henholdsvis hiphop/urban-genren og det rockede Mayhem-postpunkmiljø. Resultatet er blevet et fængslende popunivers med tydelige tråde til deres ophav, som senest har kunnet opleves på singlen Duu, der udkom 31. januar i år.

Tættere på festivalen vil der blive offentliggjort en række DJ’s, som skal sætte gang i nattefesten, når dagens sidste band har forladt scenen.

Formiddagsjazz på Prxjects Stage

Foruden ”Weekendavisen leverer verden”, der vender tilbage, vil man på Prxjects Stage blive vækket lørdag og søndag af to af tidens varmeste jazznavne. I samarbejde med Jonas Visti fra P8 Jazz har Heartland søsat et nyt format, hvor festivalens gæster inviteres til at slå sig ned, lukke øjnene og koble af til lyden af Athletic Progression og Svaneborg Kardyb.

Jonas Visti udtaler:
”Det er ret fantastisk at være vidne til den store udvikling, som dansk jazz er igennem disse år. Det håber jeg at kunne vise Heartlands publikum med to af de navne, som jeg synes, gør det allerbedst: Den fængende og energiske Aarhus-trio Athletic Progression og Svaneborg Kardyb, der spiller en enormt imødekommende form for nordisk minimalistisk jazz.”

Athletic Progression bevæger sig i et spændingsfelt mellem jazz, hiphop og moderne soul, der trækker tråde til artister som Flying Lotus og især J Dilla, som bandet selv betegner som en af deres store inspirationskilder. Aarhusianerne har de seneste år markeret sig gennem deres velspillede, energifyldte og inddragende liveoptrædener på landets festivaler og spillesteder – både herhjemme og i udlandet. Man kan derfor se frem til en energibombe af en morgenvækning, når Athletic Progression indtager Prxjects Stage.

Vinderen af Danish Music Awards Jazz for Årets Nye Danske Jazznavn og Årets Danske Jazzkomponist i 2019, Svaneborg Kardyb,er et af dansk jazz’ ypperste navne lige nu. Duoen bestående af Nikolaj Svaneborg og Jonas Kardyb udgav i marts 2019 deres debutalbum Knob, der blev udvalgt som ugens album på P8 Jazz. Musikken er skabt over den mørkeste kaffe nogle tidlige morgener, så der kan ikke findes en mere oplagt artist til at vække Heartland-publikummet end sidste års vindere af JazzKonkurrencen; JazzDanmarks nationale konkurrence i live-jazz.

Flere offentliggørelser på vej

De kommende uger og måneder vil der løbende blive offentliggjort flere navne inden for både MUSIC, ART, TALKS og FOOD. De vil alle kunne opleves på Heartland 2020, der finder sted fra fredag den 29. maj til søndag den 31. maj ved Egeskov Slot på Midtfyn.

Om Prxjects by Mercedes-Benz

Prxjects er et kulturlaboratorium, der er udviklet af Mercedes-Benz for at hylde ambitiøse eksperimenter i samarbejde med visionære og ambitiøse kunstnere og kulturaktører. Prxjects er skabt med afsæt i Mercedes-Benz’ udviklingsfilosofi, der har fokus på, at man – for at skabe de bedste resultater – skal turde eksperimentere som en del af sin tilgang til innovation og produktudvikling. Det gælder, uanset om man producerer biler og udvikler mobilitetsservices eller laver musik og optræder på en scene. Prxjects har siden 2015 arbejdet sammen med en lang række artister og kulturskabere i en bred vifte af formater og koncepter. Listen over samarbejdspratnere tæller bl.a. Kaspar Colling Nielsen, Lord Siva, Barselona, Soleima, Fraads, Coco O., Sigurd Hartkorn Plaetner, Jeuru, Awinbeh, August Rosenbaum, Gents, Kasper Bjørke, Badesøen Festival, Chart Art Fair og Nikolaj Kunsthal. Læs mere om Prxjects by Mercedes-Benz på prxjects.com.

BILLETSALG

​Partoutbillet: 1.950 DKK ekskl. gebyr
Partoutbillet, børn (6-12 år): 650 DKK ekskl. gebyr
Partoutbillet, børn (0-5 år): 25 DKK ekskl. gebyr
Endagsbillet: 950 DKK ekskl. gebyr
Endagsbillet, børn (6-12 år): 275 DKK ekskl. gebyr
Endagsbillet, børn (0-5 år): 25 DKK ekskl. gebyr

OVERNATNINGSTILBUD

​Campingpas (v. eget telt, iglotelt, tenthouse eller caravan): 200 DKK ekskl. gebyr
Opslået iglotelt (2 pers.): 800 DKK ekskl. gebyr
Tenthouse (2 pers.): 2.150 DKK ekskl. gebyr
Caravanpas (uden strøm): 950 DKK ekskl. gebyr
Strøm til caravanpas: 800 DKK ekskl. gebyr
Mini Lodge (2 pers.): 5.955 DKK ekskl. gebyr (UDSOLGT)
Boutique Tent (2-4 pers.): 5.955 DKK – 7.955 DKK ekskl. gebyr (UDSOLGT)

Billetlink: www.heartlandfestival.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here