Sangskriveren Søren Manscher albumdebuterer med poetiske sange

0
1300

Den fremadstormende danske sanger og sangskriver Søren Manscher udsender 4. oktober debutalbummet “Det er balancerne der holder sammen på det hele”. Til efteråret kan han opleves live rund om i landet, når han supporter Søren Huss på stor turné.

Søren Manscher er et spændende, nyt bekendtskab på den danske musikscene. Den 29-årige sanger og sangskriver har tidligere slået sine musikalske folder i bands som Harmonics og Oh Lois, der har rumsteret i undergrunden. Her har han hovedsageligt skrevet og sunget på engelsk.

På solodebutten, “Det er balancerne der holder sammen på det hele”, springer Manscher ud som poetisk historiefortæller på modersmålet med en række jordnære og skarpsindige sange om det store i det små.

Dansksprogede hverdagssange”. Sådan beskriver Søren Manscher selv de dagbogsagtige sange på debutalbummet og fortæller videre:

“Imens jeg studerede på konservatoriet i Aarhus, følte jeg pludselig en trang til at skrive i et meget mere jordnært sprog, sådan helt konkret skrive om de små ting, der sker i hverdagen. Eksempelvis om mærkelige fester, jeg har været til, om pinlige kommentarer, man har overhørt og akavede situationer, man har befundet sig i, om kærestesnakke og den slags ting, som folk let kan forholde sig til og spejle sig i”.

Et gennemgående tema i sangene på “Det er balancerne der holder sammen på det hele” er forsøget på at forstå og navigere i det sociale spil og begå sig mellem sine medmennesker i forskellige dagligdagssituationer. Her kredses om stort og småt i hverdagen, hvor det nære og relaterbare er inden for rækkevidde. Som albumtitlen indikerer, er det ofte en svær balancegang at få enderne til at mødes og tingene til at hænge rigtigt sammen. Om titlen fortæller Søren Manscher:

“Titlen opstod lidt som en indforstået joke mellem mig og en ven henover en weekend. Jeg spurgte ham, om han havde overvejet, at alle gode samtaler egentlig ender med konklusionen, ‘det er jo en balance’. Man starter ude i vest og udforsker dét område, går over i øst og til sidst bliver man enige om at mødes et sted på midten. Resten af den weekend afsluttede vi alle vores samtaler med, ‘det er jo en balance’. Og det med at finde den perfekte balance er jo om noget et gennemgående tema på mit album, der i høj grad er en jagt på at finde ud af, hvordan man lever rigtigt som mand og menneske”.

Albummet er indspillet over fire dage i dagligstuen hos Søren Bigum (guitarist i Peter Sommers orkester Tiggerne, Our Broken Garden m.fl.). Bigum, som har co-produceret og mikset “Det er balancerne der holder sammen på det hele”, bor på en nedlagt brandstation lidt uden for Ry i Østjylland. Disse uformelle rammer har bidraget til den ro og intimitet, som præger albummet og dets rustikke musikalske udtryk.

Singleforløberen “Jeg ser lagener blafre i vinden” har opnået solid airplay på P4 og fik positive ord med på vejen i Politiken. Musikalsk er Søren Manschers underspillede folksange blevet sammenlignet med blandt andre svenske The Tallest Man On Earth og danske The New Spring, men selv nævner han navne som danske Skammens Vogn og skæve amerikanske sangskrivere som Will Oldham/Bonnie “Prince” Billy, Mark Kozelek/Sun Kil Moon og Bill Callahan som musikalske forbilleder. Han lader sig dog i mindst lige så høj grad inspirere af bøger, film, tv og den virkelighed som omgiver ham. 

Til oktober kan Søren Manscher opleves på koncertscenerne rundt omkring i landet, når han drager med som support på Søren Huss’ ekstensive efterårsturné, der lægger vejen forbi spillesteder i 19 danske byer.  

Trackliste “Det er balancerne der holder sammen på det hele”

1. Sikke en fest
2. Det vigtigste er at være til stede
3. Jeg ser lagener blafre i vinden
4. Frie mennesker
5. Jeg blaffer
6. Du har alt for travlt
7. Skam mig
8. Du er jo ikke min kæreste
9. Barndomsven
10. Inge & Finn
11. Vi hvisker i mørket

Live efterår 2019

03.10.19 – Slagelse, Slagelse Musikhus*
04.10.19 – Struer, Folkets Hus*
05.10.19 – Svendborg, Svendborg Kulturhus*
10.10.19 – Kolding, Godset*
11.10.19 – Aalborg, Skraaen*
12.10.19 – Aarhus, Train*
17.10.19 – Roskilde, Gimle*
18.10.19 – København, Vega*
19.10.19 – Odense, Posten*
24.10.19 – Grenaa, Pavillonen* 
25.10.19 – Horsens, Horsens Ny Teater*
26.10.19 – Birkerød, MantziusLive*
31.10.19 – Randers, Turbinen*
01.11.19 – Rødovre, Viften*
02.11.19 – Viborg, Vibocold Arena*
06.11.19 – Silkeborg, Kedelhuset* 
07.11.19 – Fredericia, Tøjhuset*
08.11.19 – Vordingborg, Stars*
09.11.19 – Bornholm, Musikhuzet*   
15.11.19 – København, Det Færøske Hus

*) sammen med Søren Huss

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here