Pinemoon

0
1306

Det ulmer af melankoli i den melodiske og stemningsfulde shoegaze, som Københavnske Pinemoon maner frem på deres kommende EP, ”Ghost Light”, der udkommer på det tyske pladeselskab LIVE TALENT Records.

Pinemoon trækker på rockmusikkens energi, men tager sig samtidig tid, tror på materialet og dvæler ved de drømmende arrangementer, der vækker mindelser til såvel The Jesus and Mary Chain og Beach House som til David Lynchs kultserie Twin Peaks. De klare referencer til trods formår Pinemoon at finde sit helt eget musikalske ståsted.

Pinemoon består af erfarne musikalske kræfter, som gennem 20 år har spillet sammen i andre sammenhænge, og bandets livekoncerter er derfor båret af fortrolighed, intimitet og overskud. EP’en ”Ghost Light” er således også optaget live i studiet og mixet analog, hvilket skaber en varm, nostalgisk lyd.

Pinemoons melankolske grundtone er ikke blot en musikalsk klædedragt, men er også uløseligt forbundet med EP’ens eksistentielle tema. Pinemoons medlemmer er vokset op i stærkt kristne miljøer, hvor en urokkelig tro på guddommelig indgriben i livskriser og vanskelige situationer ikke gav megen plads til tvivlen. EP’en kredser om den forvirring og skuffelse, som opstår, når et fast forankret verdenssyn krakelerer i mødet med det levede liv.

EP’ens første single, “Ghost Light”, blev udgivet den 11. marts. Singlen bygges op af en drømmende og storladen musikalsk flade, og teksten refererer til et liv, der forlades til fordel for noget bedre. EP’ens anden single, “Dead End Street”, bliver udgivet sammen med EP’en den 6. maj, og sangens stærke melodi og arrangement viser måske en lidt mere optimistisk version af Pinemoon.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here