NAYAH dyrker vreden på ny single

0
568
Foto: Anders Olsen

Den 11. marts udgav NAYAH den stærkt vanedannende “Trouble The Water”. For en stund lægger hun sin ellers meget RnB-inspirerede lyd på hylden til fordel for et mere rendyrket og sfærisk popudtryk. Selvom lyrikken pakkes ind i en smuk melankolsk produktion, er sangens drivkraft en tsunami af vrede og indebrændthed.

Det er NAYAHs første single i 2022. Og hvilket startskud på året for den dansk-israelske sangerinde. “Trouble The Water” er skabt i samarbejde med producerteamet Sebastian Owens og Marcus Elkjer og byder både på sfæriske vokal-hooks og et omkvæd, som hurtigt viser sig at være stærkt vanedannende.

Selv beskriver NAYAH, at hun fandt inspirationen til sangen i Danrell x Smålands sang “Hostage”:

“Jeg synes, det er et virkelig smukt nummer med et svævende univers og en fed tekst, der ramte et eller andet i mig, som inspirerede mig.”

Dyrker vreden

Selvom lyrikken pakkes ind i et øjeblikkeligt iørefaldende lydunivers, hvor NAYAHs klare og let genkendelige vokal indhylles i en storslået rumklang, er det ikke ligefrem de smukke følelser, der hyldes i sangen. Snarere tværtimod.

På “Trouble The Water” fanger NAYAH dig i en melankolsk og viljestærk fortælling om at sætte foden ned overfor et menneske, der udnytter én, når man føler sig allermest sårbar.

For NAYAH var raseriet nemlig den eneste vej ud af det usunde forhold, som hun for første gang beskrev på “Platonic”-singlen, som har nydt en del opmærksomhed på P3 siden udgivelsen tilbage i oktober.

“Jeg var nødt til at blive sur og dyrke vreden for endelig at kunne vriste mig fri af ham og den skæve relation, vi havde opbygget”, siger hun om sangens tematik. Narrativet er som sådan en kulmination på Platonics fortælling om en uimodståelig men også ekstremt usund tiltrækningskraft, som mange nok har oplevet på et tidspunkt i deres kærlighedsliv.

“Især omkvædet er en tsunami af indebrændthed og vrede, som faktisk viste sig at være helt afgørende for, at jeg endelig kunne komme videre”, tilføjer hun og fortsætter: “Ingen er tjent med at agere trøsteklud for et andet menneske, hvis de smutter, så snart stormen har lagt sig”.

De gentagne oplevelser, som NAYAH beskriver på sin nye single, endte heldigvis med at gøre hende så vred, at hun kunne lægge rollen som trøsteklud fra sig. Hun håber, at sangen kan give andre i samme situation styrken og vreden til at gå hende i bedene.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here