Poesi, humor og skæve toner fra Bjørn Eriksen

0
1341

De tre nye album fra Bjørn Eriksens hånd med ballader, børnesange og moderne klassisk, drejer sig ikke så meget om perfektion, men mere om skrøbelighed og ”levende” musik, rigtige instrumenter så vidt muligt.

Dukkemandens Snor
Balladerne på albummet ”Dukkemandens snor” er følsomme men også drilske med vrøvlede tekster, alle sammen skrevet mellem linierne. Sangene handler om livet og døden, sol, måne og stjerner, men mest om alt det svære liv. De handler om det, vi har tilfælles, det sjove, det triste, det kiksede og ikke mindst af alt: erkendelsen af livets skrøbelighed. Det skal leves, mens vi kan, og mens vi har det. Titelnummeret handler om at se de store spørgsmål i øjnene, og opdage at de er svære at håndtere, ikke kun for andre, men også for én selv.

Lille barnesjæl
Børnesangene er som vanligt både morsomme og alvorlige på albummet ”Lille barnesjæl”. Her møder vi rumvampyren Vampus, de to undulater Bello og Zap og vi er med til Leelas fødselsdag. Der er også lidt om det danske vejr og regndråber mod ruden, som man bare bliver nødt til at tælle af bar kedsomhed. Det er bedre end at få vådt hår! Børneremser fra Eriksens barndom bliver også genoplivet: ”Bim bam bussemand”, ”Aura faster Laura” osv.
Eller hvad med at ride på en snegl, hvis man synes, det går for hurtigt på en hest!?

Small Pieces
Dette album er demoer og indeholder, ud over en del mindre værker for klassiske instrumenter, Bjørn Eriksens første klaverkoncert og hans tredje og fjerde symfoni. Det hele med et tvist af tolvtone-tematik, men uden at følge reglerne, blandet sammen med en mere romantisk klassisk musikopfattelse. Den intuitive nerve og den musik han hører så tydeligt i hovedet, eller bogstaveligt talt drømmer om, levner ikke alt for meget plads til matematiske musikformler. Naturligvis er han præget af sin tid, men har mere til fælles med moderne komponister som: Lutoslawski, Uno Harp og Max Richter, for at nævne tre, end danske avangardister.

Release dato: 19.11.2019 på samtlige streamingstjenester – Spotify, YouSee, YouTube osv.
Release party: 24.11.2019 i legeHUSET, Blistrupvej 14, 2610 Rødovre, kl. 13:00-18:00

Sniglyt på ”Dukkemandens snor”: https://promo.theorchard.com/TQN2TnRawFEvixkNBYb5
Sniglyt på ”Lille barnesjæl”: https://promo.theorchard.com/pKWStzjEiog9VdIgWeil
Sniglyt på ”Small Pieces”: https://promo.theorchard.com/X9flZ1UDNNe35txwvFla
Der kan sniglyttes til 19. november

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here